Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Savaşın Çocukları Hayatlarına Alışmaya Çalışıyor
Suriye'deki savaştan aileleri ile birlikte kaçan çocuklar, Harran'daki konteyner kentte yeni hayatlarına alışmaya çalışıyor.
Suriye'de yaşanan dramın küçük tanıkları olan çocuklar, aileleri ile sınırdan kaçarak Türkiye'de çeşitli illerde çadır ve konteyner kentte yeni hayatlarına adapte olmaya çalışıyor. Bu bağlamda Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde kurulan konteyner kentte de aileleri ile yeni hayatlarına merhaba diyen çocuklar, savaşın etkilerini üzerinden atmaya çalışıyor.
 
Çadır kentlerdeki yer yataklarının yanı sıra, konteyner kentte çocukların rahat etmesi için ranzalar da kurulurken, 2 bin kişinin alındığı Harran'daki konteyner kentte yaşayan çocuklar, oyun alanları olarak kaldıkları konteynerlerin önünü kullanıyor. Suriyeli küçük çocuklar, "Bizim evlerimizin bulunduğu yerlere bombalar atılmaya başlayınca, ailelerimiz ile birlikte sınıra doğru gelmeye başladık. Önce çadır kentte kalacağımızı düşünüyorduk, sonra bizi buradaki konteyner kente aldılar. Burası hem sıcak, hem de çok güzel" diye konuştu.
 
Yeni yaşam alanlarında günlük etkinliklerle hayata yeniden tutunmaya çalışan Suriyeli çocuklar, sömestr tatilinin bitmesinin ardından eğitime de başlayacak 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48