Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

”Okuyan Ve Üreten Türkiye, Dünyaya Örnek Olacak “
Türkiye de Hayat boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi izleme ve değerlendirme yöntemi ile ilgili toplantı Hilton Otelinde başladı.
İki gün sürecek toplantıya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Aslıhan, Kahramanmaraş, Van, Mardin, Gaziantep, illeri Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İŞKUR, Valilik ve belediye çalışanları ile Hayat boyu Öğrenim Bölge Müdürü Kadir Tuzlak katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Aslıhan Yaparak şunları söyledi:
 “Çağın tüm imkânlarını elinde bulunduran ve hızla yukarılara doğru gelişen ülkemiz birçok alanda öncülük yaptığı gibi AB Projelerinin uygulanmasında da öncülük etmektedir. Ülkemiz içinde de Şanlıurfa bu manada epey yol kat etti. Bugün AB Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşması Projesinin 18 ilin bağlı olduğu bölge ofisi Urfa’dadır. Yine bugün burada olmamızı sağlayan Hayat boyu Öğrenme Projesinin Çalışma Ofisi ilimizde olup çalışmaların merkezi konumunda olduğumuzu göstermektedir. Biz İl Milli Eğitim Müdürlüğü Olarak tüm bu çalışmaların yanında olduğumuzu her yerde belirterek, bunun yanında ofislerimize eş uzman görevlendirerek yapılan çalışmaların takibini yaptık.
Biliyorsunuz Hayat boyu Öğrenme projesi Mayıs 2011 yılında başladı. Şu an 2013 yılındayız artık projenin bitim yılı sonuna geliyoruz. Dolayısıyla çok uzun bir maratonla çok yoğun toplantılar, çalıştaylar düzenlendi. Umarım bu projenin bitiminde bu toplantılarımız çalıştaylarımız amacına ulaşır. Hayat boyu öğrenme dünyada uygulandığı gibi Türkiye’de uygulanır ve önemli bir kazanım getirmiş olur ülkemize. Türkiye’de aslında geleneklerimizde, kültürümüzde geçmişte var olan bir olguyu yeniden kazandırmış olacağız. Çünkü öğrenme sadece eğitim kurumlarında olan bir işlem değil. Hayatın her devresi aslında bir öğrenmedir. Atalarımız beşikten mezara kadar öğrenme derken aslında bunu kastediyordu. Hayatboyu öğrenme sadece bu çerçevede ele alınan ve burada nokta konulan mesele değildir. Bu proje çalışmalarıyla bundan sonraki nesillere bu bilinci vermek, onlar da bir sonrakilere aktararak uzun vadeli programın çerçevesini çiziyoruz aslında. Bu daire genişledikçe %100 okuyan ve üreten Türkiye hedefine doğru daha hızlı ulaşacağız. Ben bu toplantının başarılı ve verimli geçmesini diliyorum dedi.
Açılış konuşmaların ardından Hayat boyu öğrenme projesi Uzmanı Dr. Petek Kovancı Türkiye için önerilen izleme ve değerlendirme modelinin sunumuyla toplantıya devam edildi.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49