Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde getirildi boks mıllı bırlık ve kardeslık restore

Bu haber kez okundu.

ÖCALAN’DAN İMRALI GÖRÜŞMELERİ KONUSUNDA AÇIKLAMA
PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan İmralı’da ağabeyi ile Paris cinayetini ve süreci konuştuklarını söyledi. BDP Şanlıurfa İl binasında açıklama yapan kardeş Öcalan şöyle konuştu; “ biz İmralı'ya gittik. Geçen yıl 2 defa gitmiştik bu yıl 1 defa gittik. İki gün önce adaya gittim ağabeyimi gördüm. Ağabeyimle görüşme gündemimiz Fransa'daki 3 Kürt kadının katliamı ve süreç ile ilgiliydi. Aslında bu bütün konular birbirleriyle bağlıdır. Ağabeyim Fransa'nın Başkenti Paris'teki cinayet ilgili Fransa'nın başkenti Paris'in merkezinde  gündüz bunları nasıl öldürülüyorlar. Günlerdir bu olayla ilgili herhangi bir aydınlanma olmadığını söyledi. Bu çok düşündürücüdür. Süreç diyorlar belki de bu süreci herkes istiyor. Bizde istiyoruz. Ama süreci engellemek için  o provokasyon yapılmıştır. Bu Provokasyonun aydınlatılması gerektiğini söyledi. Fransa'nın Başkenti Paris'in hükümeti devleti nin  bunu bir an önce aydınlatması gerektiği kanısındayız. Ölen bu insanlar ne Kürt olduklarını söylesek de bunlar Türk vatandaşıdır. Bu sorun da bu süreçle ilgilidir. Türkiye devleti ve hükümeti bu sorunun aydınlatılması için katkı sunmalıdır katkısındayız. Eğer bu provokasyon aydınlatılmazsa zaten bu bir süreç üzerine yapılan bir provokasyondur. Bu Provokasyonlar devam edilecek ve bunlar kimseye fayda sağlamayacaktır. Bu olumlu ortamı, Türk- Kürt halkının, demokrat aydın yazar-çizer herkesin beklentisi budur. Şu Aşamada provoke etmeye çalışan güçler var. Eğer bu aydınlığa kavuşmazsa süreç bence biraz zor yürür. Bu provokasyonun yapan istihbaratsa, ya da neyse isim koymak doğru değil bunları kim yapmışsa bir an önce aydınlığa kavuşturulmalıdır. Herkes de ağabeyim de biz de bunu istiyoruz.'
“AĞABEYİME TELEVİZYON VERİLMESİ YASAL HAKTIR BU HAKKIN 13 YIL ÖNCE VERİLMESİ GEREKİYOR”
PKK Lideri Abdullah Öcalan’a televizyon verilmesi konusunu değerlendiren kardeş Öcalan, bunun bir yasal hak olduğunu söyledi. Kardeş Öcalan, "ya bu bir şey değildir. Yasal haktır yani 13 seneden beri bu hak verilmemiştir. Madem Türkiye hukuk ve demokratik bir ülkeyse eğer 13 sene evvel verilmeliydi. bu hak cezaevindeki herkese verilmişse ağabeyimin de yasal hakkıdır. Bu hakkı her yere çekmenin bir anlamı yoktur. Ağabeyim televizyondan bir beklentisinin olmadığını ve almayacağını ancak cezaevi müdürünün kendisini ikna ettiğini söyledi. Ağabeyim, bunun için bir isteğinin ve beklentisinin olmadığını söyledi.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49