Öne Çıkanlar urfa Başkan Beyazgül sosyal medya erın bakan

Bu haber kez okundu.

Konteynır’a Hücum
Suriye, den Esad zulümden,dan kaçan Suriyeliler Suriye'deki savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınarak Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde kurulan Suriyeliler, konteyner kente girmek için sıra bekliyor.. Yaklaşık bir haftadır tarlada yatan yüzlerce Suriyelinin yardımına, çevredeki köylüler yetişti.
Konuyla İlgili Harran Kaymakamı M. Selami Yazıcı yaptığı açıklamada” Harran Konteynır kent yaklaşık 3 ay önce kurulmaya başlandı. Şuan yüzde 85-90 civarında tamamlanmış durumda 10 Şubat tarihiyle 100 de 100 tamamlanmış olacak şuanda Afet kontrolunda
Yaklaşık 2500 Suriye’li misafirimiz Kampta gelmiş ve yerleşmiş biz dönem dönem gün aşırı Suriye’li misafirlerimizi almaya devam ediyoruz, Bugün itibariyle Hatay’dan yaklaşık 500 kişi Suriye’li misafirimiz gelecek bunları kampa yerleştireceğiz Fakat burada yaşanan önemli bir sıkıntı diğer Çadır kentlerden Suriye’den gelip Türkiye’de yerleşmiş ve çadır kentlerde yaşayan Suriye’li misafirlerimizin özellikle buradaki şartları daha iyi olması konteynır olmasından dolayı bu kampa ısrarla girmek istemleri noktasında dolaysıyla kampta yaklaşık
1500 civarında Suriye’li misafirimiz bizim kampa girmek için bekliyor biz bunları zaman zaman ikna etmeye çalışıyoruz geldikleri kampa geri göndermeye çalışıyoruz Bugün itibariyle yaklaşık 300 civarında Suriye’li misafirimiz Hatay’dan gelmiş oldukları kampa geri göndereceğiz bu misafirlerimiz bu kampın şartlarından dolayı tercih ediyorlar fakat şuanda Afat’nda bize talimatı bu kampın biz özellikle sınır dışında, sınır kapılarında bekleyen ve çok kötü şartlarda bekleyen Suriye’li misafirler için biz bu kampı bekletiyoruz alınan misafirlerde bu sınır kapılarında bekleyen kişiler yaklaşık 1-2 aydır sınırların dolaması nedeniyle çok zor şartlar altında bekleyen insanlar var buradan gönderilen yardımlarla ayakta kalabiliyor.dolaysıyla buraya gelen Türkiye içinden gelen misalleri alamıyoruz bu kampa sadece sınır dışından gelen misafirleri kabul ediyoruz dedi. (Mustafa BAYAR)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48