Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

İsrail Sınırı Vurdu
Lübnanlı yetkililer son 24 saat içinde İsrail hava kuvvetlerine ait 12 savaş uçağının Lübnan’ın güneyinde sortiler yaparak hava sahasını ihlal ettiğini  Açıklamadan kısa bir süre sonra İsrail jetlerinin Suriye-Lübnan sınırının Suriye tarafında bir hedefi vurduğu yönünde iddialar ortaya atıldı.  Lübnan ordusundan yapılan yazılı açıklamada sortilerin sonuncusunun yerel saatle bugün sabaha karşı 02.00’de gerçekleştirildiği belirtildi. ReklamDört savaş uçağının ülkenin güneyindeki Nakura kasabasının üzerinden uçtuğu ve Lübnan hava sahasından ayrıldığı belirtildi. Dün de sekiz başka savaş uçağı tarafından benzer uçuşlar gerçekleştirildiği ifade edildi. 
İsrail’den konuyla ilgili henüz açıklama gelmedi. 
Ancak Batılı bir diplomat ve güvenlik kaynağı, İsrail güçlerinin dün gece Suriye-Lübnan sınırının Suriye tarafında bir hedefi vurduğunu öne sürdü. Adlarının açıklanmasını istemeyen kaynaklar vurulan hedefin ne olduğu ya da saldırının tam yeri konusunda bir açıklama yapmadı. Kaynaklardan biri, “Sınır bölgesinde bir hedefin isabet aldığı kesin” diye konuştu. İsrail ordusu ise iddialar hakkında bir yorum yapmadı. İsrail Başbakan Yardımcısı Silvan Şalom, hafta sonu yaptığı açıklamada, Suriye’nin kimyasal silahları üzerindeki kontrolünün zayıfladığı yönündeki her türlü işaretin İsrail’in müdahalesine neden olabileceğini söylemişti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49