Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Harran’da Değirmencilik Yaygınlaştı
Naci Çetindağ
Şanlıurfa merkez Horoz köyünde sara hastalığına karşı beyaz un çok faydalı olmasının  açıklanması  eski değirmenlere rağbet artı.
Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ekmeğin sağlık standartlarına getirilmesi çerçevesinde 1 Temmuz'dan itibaren hayata geçecek olan ekmeğin tamamında beyaz un kullanım yasağı en çok değirmencileri sevindirdi.yıllardır unutulan un değirmenleri yeniden canlandı 50 yıl önce su değirmenleri vardır sular  azalanca su değirmenleri tarih oldu Tarım Bakanlığı'nın 1 Temmuz' dan itibaren sağlık standartları nedeniyle hayata geçecek olan yeni ekmek düzenlemesini 'ekmekte aslına dönüş ekmekte organiğe dönüş' diye adlandırılan Şanlıurfa horoz köyü  değirmenciler yapılan düzenlemenin yerinde ve çok doğru bir düzenleme olduğunu söyledi. Beyaz ekmeğin görünüş itibarı ile çekici ve cazibeli olduğunu fakat sağlık açısından zararının faydasından daha fazla olduğunu dile getiren Horuz köyünden  20 yıllık değirmenci Mehmet Kanarya , "Ekmekte aslına dönüş düzenlemesi bizim işlerimizin tekrar canlanmasına vesile olması yanı sıra vatandaşın sağlığına ayrıca birçok menfi yönde etkisi olacak." dedi.   


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49