Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan Sancaktepe -Şanlıurfaspor Karacadağda Bakım Çalışması Vali Erin Yıldız Meydanında Vatandaşla Buluştu

Bu haber kez okundu.

Harran Üniversitesi Hollanda İle İşbirliğinde
Türk Hükümeti’yle Hollanda Hükümeti’nin almış oldukları prensip kararı gereği tarımsal alanda yapılacak antlaşmaların alt yapısını oluşturmak için Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç başkanlığında, üniversitemiz rektörü Prof. Dr İbrahim Halil Mutlu’nun da aralarında bulduğu heyet, Hollanda’da tarımsal alanlarda bir takım ziyaretlerde bulundular.
8 Ocak 2013 tarihinde başlayan ve 5 gün süren ziyarete, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Gap Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Tarım Bakanlığı Müsteşarı Ferhat Şelli, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür V. Mahmut Ökten, GAP Seracılar Birliği Başkanı Müslüm Yanmaz ve Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ahmet Yılmaz katıldılar.
Wageningen Üniversitesinde yapılan toplantıya ev sahibi olarak Wageningen uluslar arası Direktörü HuubLöffler, Wageningen Üniversitesi Başkanı AaltDijkhuizen, Wageningen Üniversitesi başkan yardımcısı Martin Kropff katıldılar.
Toplantıda heyetler iki ülke arasında tarım alanında yapılabilecek ortak proje ve anlaşmalar hususunda görüşlerini bildirdiler.
Toplantı sonunda Wageningen Üniversitesi ile Harran Üniversitesi arasında erasmus programı çerçevesinde öğrenci mübadelesi ve çeşitli alanlarda öğrencilere staj yaptırılması anlaşması karara bağlandı.
Türk heyeti, gıda vadisi, çiçek mezatı, bitki bilimleri ve hayvan bilimleri tesislerinde de incelemelerde bulunarak yetkilileriyle görüşmelerde bulundular.
Ziyaret ve toplantılar sonucunda iki heyetin yapılacak antlaşmalar için mart ayında ilimizde buluşmasına karar verildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49