Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı

Bu haber kez okundu.

Göbeklitepe, Mahkemelik oldu
Mert YILDIRIM (ÖZEL HABER )
Şanlıurfa’nın 15 kilometre kuzeydoğusunda yer alan ve Neolitik döneme ait yerleşim birimi olduğu belirlenen Göbeklitepe, ilk kez 1963 yılında İstanbul Üniversitesi ve Chicago Üniversitesi’nden görevlilerin yüzey araştırmaları sırasında fark edilmişti. Bölgede kazı çalışmaları, 1996 yılından itibaren Şanlıurfa Müzesi ve Berlin Alman Arkeoloji Enstitüsü’nce ortak olarak yürütülüyor.       Şimdiye kadar ki arkeolojik kazı çalışmalarında, çanak çömleksiz Neolitik döneme ait 11 bin 500 yıllık, yabani hayvan figürlü “T” biçimli, dikili taşların yanı sıra, çapları 15 metreye varan daire ve dikdörtgen biçimli 5 alan bulunuyor Kazı başkanlığI ise Alman Prof. Dr. Klaus Schmidt, yapıyor Göbeklitepe Arazi sahibi Mahmut Yıldız Göbeklitepe 115 dönümdür 55 dönümü tapuludur kazı yapılan alan 55 dönümdür devlet bize dönümüne 1,500 bin lira değer biçti bizde bu fiyatı kabul etmedik ve mahkemelik olduk mahkeme ve Yargıtay bu fiyatı onayladı bizde dosya’yı insan hakları mahkemesine gönderdik, normal Şanlıurfa’nın en değersiz arazisi bundan daha iyi fiyat giderken bizim böyle Dünya çapındaki arazimize verdikleri fiyata anlam veremiyoruz. Ben şuanda oranın Bekçiliğini yapıyorum gelen ziyaretçiler benim Göbeklitepe’nin sahibi duyunca dünya’nın en zengini sanıyor ama bilmiyorlar ki benim mağdur olduğumu insan hakları mahkemesine gönderdiğimiz dosyanın cevabını bekliyoruz.  


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49