Öne Çıkanlar 1 yaralı Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi urfa haber

Bu haber kez okundu.

Evine isabet eden mermiler yüzünden huzuru kaçtı…
Türkiye-Suriye ortak sınırın Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde, Suriye’nin Rasulayn ilçesi kesiminde PYD ile ÖSO arasında son bir haftadır süren şiddetli çatışmalardan seken 11 adet mermiyi avcında gösteren Şeyhmus Tekin (54), karaciğer nakli olmuş bir hasta olduğunu ve çatışmalar yüzünden evinde huzur kalmadığını savundu.
 
Ceylanpınar ilçesinin Suriye sınırına sıfır noktada yer alan Cumhuriyet mahallesine, Rasulayn ilçesindeki çatışmalar sebebi ile huzursuzluk yaşıyor. Son 7 gündür şiddetlenen çatışmalardan çok sayıda merminin sekmesi ile biri ağır 3 kişi yaralandı.
 
Geçen yıl İzmir Tıp Fakültesi 9 Eylül Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, karaciğer nakli olan 5 çocuk babası Şeyhmus Tekin, çatışmaların giderek şiddetlenmesi yüzünden evine isabet eden 11 kurşun yüzünden huzurunun kalmadığını ileri sürerek, “Evime gidemiyorum. Yanımda kalan 2 çocuğum ile akrabalarıma sığındım. Ama nereye kadar? 11 adet mermiyi evimdeki duvarlardan elimle çıkardım.  Can ve mal güvenliğimiz tehlike altında. Allah sonumuzu hayretsin” dedi.
 
PYD güçlerinin saldırısı altında direnen Rasulayn’da ki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ofise yanaştırdıkları Tır aracına buğday yüklerken, sınırdan kendilerini izleyenlerin “Sıkıştılar kaçacaklar” yorumunda bulundukları dikkat çekti. kısmen ÖSO elinde olan Rasulayn’ın PYD’nin güçlerinin eline geçmesinin ise an meselesi olduğu öne sürülüyor.
 
Rasulayn’da ki çatışmalarda yaralanan 17 kişiden 3’ü kaldırıldığı Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen öldü. Öteki yaralıların tedavileri ise devam ettiği ve çoğunun hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.
  


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49