Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Emniyet’ten Açıklama
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Harran Üniversitesi Derneğinin iddialarına yanıt geldi. Emniyet, geçmiş dönemlerde dernekte 4 el yapımı bomba ele geçirildiğini belirtti.
 
Şanlıurfa’da yayın yapan bazı basın-yayın organlarınca, Harran Üniversitesi öğrencilerinin sıkıntıda oldukları, Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü görevlilerince devamlı gözaltında tutuldukları ve psikolojik baskıya maruz kaldıkları şeklinde haberler yer almıştır.
 
2008 yılı içerisinde ilimizde kurulan (Harran Öğrenci Derneği) HÖDER isimli derneğin halen ilimizde faaliyet gösterdiği bilinmektedir. Geçmiş tarihlerde PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet gösteren şahısların tespitine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, bahse konu şahısların, HÖDER isimli derneğe üye oldukları ve örgütsel faaliyetlerinin büyük bir bölümünü dernek merkezli olarak yürüttükleri tespit edilmiştir.
Bu bağlamda yürütülen soruşturma kapsamında; ilimizde, kamu binalarına molotof atma, araç yakma, terör örgütünün kırsal alanına eleman aktarımı, izinsiz gösteri yürüyüşü düzenleme gibi eylem ve faaliyetlerin, bahse konu HÖDER isimli dernek merkezli olarak yürütüldüğü tespit edilmiştir. Yürütülen soruşturma kapsamında bahse konu dernek binasında, 15.01.2010 tarihinde yapılan aramada; kullanıma hazır vaziyette 4 adet el yapımı bomba ele geçirilmiş, değişik tarihlerde yapılan başka aramalarda da; PKK/KCK terör örgütünün amacı, stratejisi ve ideolojisini anlatan kitaplar ile örgütün propagandasını içeren dergiler ve terör örgütünün kırsal alanda faaliyet gösteren örgüt mensuplarını övücü mahiyette, slayt şeklinde hazırlanmış görüntülerinin bulunduğu çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir.
 
Kurulduğu tarihten bu güne kadar, yürütülen soruşturmalar kapsamında HÖDER içeresinde faaliyet gösteren 14 şahıs, silahlı terör örgütüne üye olmak, terör örgütünün propagandasını yapmak ve tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak veya el değiştirmek suçlarından, çeşitli tarihlerde yakalanarak tutuklanmıştır. PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren, S.K, EY, TG, MK, HK, isimli şahısların değişik tarihlerde HÖDER hakkında vermiş oldukları beyanlarda;
HÖDER içerisinde faaliyet gösteren şahısların; “Üniversiteyi kazanarak ilimize gelen doğu kökenli öğrencilerle akrabalık, hemşerilik vb. ilişkileri kullanarak irtibata geçtikleri ve bu yolla derneğe gidip gelmesini sağladıkları, bu öğrencilerin, konser, gezi, kamp, kurs (gitar, saz, tiyatro vb.) etkinlikler düzenleyerek dernekle olan bağlantılarını güçlendirdikleri ve zaman içerisinde, öğrencilere PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yaparak, kandırılmaya müsait olanların terör örgütünün kırsal alanına gönderildikleri, terör örgütü tarafından önem atfedilen tarihlerinde üniversite içerisinde veya dernek içerisinde, terör örgütü propagandasını içeren etkinlikler düzenledikleri” belirtilmiştir.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49