Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Dolandırıcılar Adliyede
Bursa Emniyet Müdürlüğü telefon dolandırıcılarına yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda 40 kişiyi adliyeye sevk etti.

Son günlerde yaygınlaşan kendini 'polis' ya da başka kişi olarak tanıtıp dolandırıcılık faaliyetlerine büyük darbe vuruldu. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kendisini polis olarak tanıtıp, terör örgütüne para aktarıldığını iddia ederek vatandaşlardan para isteyen şebekeyi izlemeye aldı.

Yapılan teknik takibin ardından, şebeke üyelerinin aradıkları vatandaşlara kendilerini polis, hakim, savcı ya da asker olarak tanıttığı, terör örgütü PKK ile işbirliği yapmakla suçladıkları şahısları temize çıkarma adına para istedikleri belirlendi. Mahkum olmaktan korkan vatandaşların ise şahıslara inanarak verilen hesap numarasına para yatırmak suretiyle dolandırıldıkları öğrenildi.

Bursa polisi, uzun süren takibin ardından, şebeke üyelerinin ev ve iş adreslerini tek tek belirledi. Bursa, İstanbul, Adana ve Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki adreslere eş zamanlı yapılan operasyonlarda 40 kişi gözaltına alındı.

Bursa'da gözaltına alınan 13 kişi, Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve kurulan örgüt kapsamında nitelikli dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49