Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa Vali Erin urfahaber trafık kazası

Bu haber kez okundu.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU İLLERİNDEN TAM DESTEK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İmralı görüşmeleri konusunda ''AKP'ye yeni kredi açıyoruz, sorunu çözün'' şeklindeki ifadelerine Doğu ve Güneydoğu illerindeki parti il başkanlıklarından destek geldi. 
Konu ile ilgili bir basın açıklaması düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, partisinin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ‘AKP'nin geçmişteki kötü siciline rağmen umudumuzu koruyoruz” sözlerini hatırlatarak, sürecin karşılıklı bilgi aktarımı sağlanması ve samimi ortam oluşturulma şartı ile her türlü desteğin verilebileceğinin olumlu olduğunu söyledi. 
CHP İl Başkanı Karataş, parti il binasında düzenlediği basın açıklamasında özellikle 30 yıldır devam eden savaşın son bulması dileyerek, “Biz Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu doğrultusunda partimizin kararını kesinlikle destekliyoruz. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu bu konuda AK Parti’yi her ne kadar samimi bulmuyorsa dahi bir umut olarak barışa katkı sunabilmek için Başbakana ve hükümete açık çek vermiştir. Bu da bu süreçte ‘sizi tamamen destekliyoruz’ anlamına geliyor. Yeter ki süreç samimi, dürüst, açık ve şeffaf bir şekilde olsun. Bununla birlikte partimiz süreç içerisinde her türlü bilgi paylaşımı ve aktarımını da bir görev olarak üstlenmiştir. Yani biz akan kanın son bulması için üzerimize düşen tüm görevi yapmak istiyoruz” diye konuştu. 

“SİLAHLARLA ARTIK ÇÖZÜM OLMUYOR”
Karataş açıklamasında bölgedeki refahın sağlanabilmesi gerek sosyal yaşamın gerekse ekonominin daha iyi yerlere gelebilmesi için barışın şart olduğunun altını çizerek, “Bu sorun bir partinin sorunu değil tüm Türkiye’nin sorunudur. Artık silahlarla çözüm olmuyor. Kanın durması, barışın sağlanması gerek. İşte bu noktada genel başkanımızı tavrından dolayı kendisini kutluyor ve her konuda kendisine destekte bulunacağımızı belirtmek istiyorum” dedi. 

DOĞU VE GÜNEYDOĞU İLLERİNDEN TAM DESTEK
Karataş, sorunun çözümüne yönelik Doğu ve Güneydoğu illerinden Adıyaman, Batman, Ağrı, Hakkari, Mardin, Siirt ve Muş gibi illerin parti başkanları ile görüştüklerini ve bu teşkilatların olumlu düşüncelerini gerek telefon görüşmeleri ile gerekse fakslarla genel merkeze ilettiklerini sözlerine ekledi. 
Karataş, “Sorunun çözümüne yönelik verilecek destekler konusunda Doğu ve Güneydoğu illerinin parti başkanları ile yaptığım görüşmelerde herkes bu kanın durması için hem fikir ve bu konuda partimizin yürüttüğü adımı olumlu buluyor. Ancak benzer adımların geçmişte atıldığını göz önüne getirir ve bu önceki süreçlerin içerisinde barışın değil savaşın olduğunu hatırlarsak, umudumuz aynı manzaraların tekrar yaşanmamasıdır. Bu anlamda barış sürecine yaklaştığımızı umuyor ve tekrardan hayal kırıklığı yaşam istemediğimizi hükümetin bilmesini istiyoruz. Tek temennimiz barıştır. Bu sürece katkı sunabilmek için diğer tüm siyasi partilerin de aynı çatı altında toplanmasını diliyoruz” diye konuştu. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48