Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Cumhuriyet Meydanı İhale Edildi
Şanlıurfa Belediyesi’nce, “Cumhuriyet Meydanı’nda Yeraltı Otoparkı, Meydan-Park ve Kafeterya Yapımı ve 25 (Yirmibeş) yıl süre ile kiralanması işi ihale edildi.
   Topçu Meydanı Projesi’nin ardından Cumhuriyet Meydanı Projesini de hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Fakıbaba, kentin kimliği meydanların yanı sıra kentte büyük ihtiyacı hissedilen otopark sorununa çözüm ürettiklerini söyledi.
     668 araçlık otopark kapasitesi olan Cumhuriyet Meydanı’nda 500 araçlık kapalı, 168 araçlık ise açık otopark yer alıyor. Ayrıca SGK Binası olarak bilinen yerin çevresinde ise lokanta ve kafeterya inşa edilecek.
İHALEYE TEK FİRMA KATILDI
     Belediye Encümeni tarafından 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesi gereğince gerçekleştirilen ihaleye tek firma katılım sağladı.
    Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, Belediye Encümenleri M.Sadık Sade, Halil Kaya, Yusuf Mert, belediye birim amirlerinin katılımıyla gerçekleştirilen ihaleye katılan A. Önen isimli firmanın önce kapalı zarf usulü teklifi alındı. Alınan kapalı teklifin encümen huzurunda açıldığı ihalede 11 Bin TL teklif veren firmaya miktarı artırması istendi. Bunun üzerine A. Önen fiyatı 15 Bin TL’ye çıkardı ve ihale sona erdi. İnşaatın yapım süresinin 240 (İkiyüzkırk) gün olarak belirlendiği bildirildi.
FAKIBABA: SIRADA SAMSAT MEYDANI VAR
  Cumhuriyet Meydanı’nda Yeraltı Otoparkı, Meydan-Park ve Kafeterya Yapımı ve Kiralama İşi ihalesinin tamamlandığı müjdesini veren Belediye Başkanı Fakıbaba kentin kimliği meydanların yanı sıra kentte büyük ihtiyacı hissedilen otopark sorununa çözüm ürettiklerini söyledi.
   “Bir taşla iki kuş vuruyoruz” diyen Fakıbaba, “Öncelikle ihaleyi alan firmaya hayırlı olsun diyorum. Sırada Samsat Meydanı var. Topçu Meydanı, Cumhuriyet Meydanı ve sonrasında Samsat Meydanı için görüşmelerimiz sürüyor. Geçen hafta bu konu için bir Ankara ziyareti yaptık. İnşallah Merkez Komutanlığının buradan kaldırılması ile birlikte derelerden su akıtılması projesini de hayata geçirerek Samsat Meydanı’nı “Kültür Meydanı” haline getireceğiz” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49