Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

“ÇOCUKLARIMIZI ENKAZ ALTINDAN KALDIRMAK İSTEMİYORUZ”
Şanlıurfa’nın merkez beldelerinden olan Kısas’ta749 Öğrenci kapasiteli ilköğretim okulunun çökme tehlikesinin bulunmasından dolayı veliler okulu basıp çocuklarını dersten çıkardı.    Okulun her an yıkılma tehlikesi olduğunu söyleyen veliler, çocuklarının can güvenliğinin olmadığını savundular.  Kısas İlköğretim Okulu velileri, “çocuklar dersten olsun ama canından olmasın” dedi.
Harran Ovasının taban suyunun yüksek olmasından dolayı Kısas İlköğretim Okulunun bodrum katı ve bahçesi her kış sular altında kalıyor. Su seviyesinin gün geçtikçe arttığı okulun zemin katında ve duvarlarında çatlaklar meydana geldi. Geçtiğimiz günlerde de okulun duvarlarında elektrik kontağının nemli olmasından dolayı yangın çıkmış ve çocuklar ölümden dönmüştü. Bu duruma tepki gösteren Okul aile birliği ve veliler sabah saatlerinde okula gelip çocuklarını dersten çıkardılar. Kar yağışına aldırış etmeden okul bahçesinde toplanan veliler, okul kapılarının açılmasını bekledi. Ardından sınıfa giren veliler çocuklarını aldı. Kısas İlköğretim Okulu Velileri, “çocuklarımızın can güvenliği yok. Çocuklarımızı okula göndermiyoruz çünkü onlar da okula gitmekten korkuyor. Çocuklar dersten olabilirler ama canından olmasınlar” diyerek duruma tepki gösterdi.
“ÇOCUKLARIMIZI ENKAZ ALTINDAN KALDIRMAK İSTEMİYORUZ”
Okulun 8 yıldır aynı durumda olduğunu ve bir türlü düzeltilmediğini söyleyen veliler, “biz çocuklarımızı enkaz altından kaldırmak istemiyoruz. 7 -8 yıldır okulun altı su dolu. Yetkililer okulu yapacağız diyorlar ama kimse el atmıyor. Çocuklarımızı okuldan aldık okumasınlar. Biz okumadık onlar okusun istedik ama o da olmuyor. Yıkılacak okula nasıl çocuğumuzu gönderelim” diye konuştu.
“BU OKUL PİMİ ÇEKİLMİŞ BİR BOMBA GİBİ YEKİLİLERİMİZ TAZİYEYE Mİ GELECEKLER?”
Bir öğrenci velisi de çökme tehlikesi bulunan okulu pimi çekilmiş bombaya benzeterek, “700- 800 öğrencimizin öğretmenlerimizin ve personelin canı her an için tehlikede. Başta İl Milli eğitim Müdürümüzden, Sayın Valimizden, Milletvekillerimizden ve Sayın Bakanımızdan rica ediyoruz bir an önce önlem alsınlar.  Bu okul pimi çekilmiş bir bomba gibi her an yıkılabilir. Okul yıkıldıktan öğrencilerimiz öldükten sonra taziyeye mi gelecekler taziyeye geleceklerse şimdiden hiç gelmesinler. Biz çocuğumuz için kazanıyoruz. Çocuklar bizim geleceğimizin temelleridir.. Okulun altında kolonlar çatlamış sanki dinamit döşenmiş gibi artık bu sebeple okula göndermeyeceğiz çocuklarımızı başımızın çaresine bakacağız  ” ifadelerini kullandı.
 Kısaslı kadınlar ise, “okulumuzun durumu uzun zamandan beri böyle. Suriye’ye yardım yapacaklarına gelsinler biraz da bizim çocuklarımızın halini görsünler. Çocuklarımıza bir şey olsa ne yapacağız biz. Bize kim hesap verecek. Oy zamanında gelip oy isteyenler şimdi de gelip okulumuzun halini görsünler. Onlar çocuklarını özel kolejde okutuyorlar ama bizim durumumuz yok. Van’a, Somoli’ye her tarafa yardım ediyorlar biraz da bizim okulumuza yardım etsinler” diye konuştular. Veliler daha sonra alkışlarla durumu protesto etti.
Öte yandan Şanlıurfa Valiliğinin verdiği talimat üzerine İmar ve İskan Müdürlüğü tarafından 2011 yılında okulda incelemeler sonucunda okulun çökme riskinin bulunduğu ve derhal çözüm bulunması gerektiği belirtilmiş ancak okulda herhangi bir çalışma yapılmamıştır.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49