Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı

Bu haber kez okundu.

Bedih Mezarı Başında Anıldı
Ünlü gazelhan Kazancı Bedih (Bedih Yoluk) vefatının 9. yıldönümünde, Şanlıurfa Belediyesi’nce kabri başında anıldı.
Şanlıurfa Belediyesi tarafından ölümünün 9 yılında Kazancı Bedih (Yoluk) için anma programı düzenlendi. 9 yıl önce sobadan sızan gazdan etkilenerek eşiyle birlikte hayatını kaybeden Kazancı Bedih'i anma programı mezarı başında gerçekleştirildi. Buradaki programa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba Belediye başkan Yardımcıları Emin izol. Ahmet Al Belediye Kültür Müdürü Necmi Karadağ. İtfaiye Müdürü Abdurranman  Ayıldağ Mezarlıklar Müdürü Halil Felhan. Kazancı Bedih oğlu Naci Yoluk Sanatcı arkadaşları ve sevenleri katıldı katılımcılar ünlü
 
Bedih Yoluk’un kabrine birer karanfil bırakılarak Okunan duaların ardından
 
Fakıbaba “ Allah mekanını cennet etsin yattığı yerde utandırmasın sadece Urfa’nın değil Türkiye’nin tanıdığı çok önemli gazelhanlardan birisidir. Ailesinin Urfa’lıların başı sağ olsun dedi” 
Kazancı Bedih oğlu Behih Yoluk ise” Sayın Belediye başkanımız ve çalışanları böyle bir Gazelhanı anmaları inşallah ileriki yıllarda nasip olur herkese teşekkür ediyorum dedi”
 
KAZANCI BEDİH KİMDİR
Yüzlerce türküye kaynaklık yapan Bedih Yoluk, 1929 yılında Urfa'da doğdu. Sıra gecelerinde büyüyen Bedih, küçük yaşlarda cümbüş çalıp, gazel, türkü ve hoyratla tanıştı. Kısa sürede dikkatleri çekince de yörenin sevilen ses ve saz sanatçılarından biri oldu. 14 yaşında evlendirilen Bedih, ailesinin geçimini sağlamak için bir kazancı ustasının yanında işe başladı. O, artık Kazancı Bedih olarak anılacaktı. 70 yaşından sonra çıkardığı Yaşayan Tarih kasetiyle de halk müziği tutkunlarının gönlünde yer etti.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49