Öne Çıkanlar Vali Erin sanlıurfa urfa trafık kazası 1 Ölü

Bu haber kez okundu.

Avukatlar için Yargı ve Temel Haklar Projesi
Avrupa Birliği Bakanlığı’nın Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği ile işbirliği içerisinde yürüttüğü, İngiltere Büyükelçiliği tarafından Avrupa’yı Birleştirme Programı kapsamında desteklenen “Avukatlar için Yargı ve Temel Haklar Projesi’nin üçüncü eğitimi,  Şanlıurfa’da, 100’ü aşkın avukatın katılımıyla gerçekleşti. Eğitim programının açılışına, Şanlıurfa Valisi Celalettin GÜVENÇ, Avrupa Birliği Bakanı Müsteşar Yardımcısı Sayın Dr. Mehmet CANGİR ve Şanlıurfa Barosu Başkanı Sayın Ali Fuat BUCAK katıldı.
 
Şanlıurfa Valisi Celalettin GÜVENÇ, savunma hakkının kutsal olduğunu ve yargı sisteminin en önemli ayaklarından birisini oluşturduğunu belirterek projenin, demokrasinin özümsenmeye ve içselleştirilmeye devam edilmesi yolundaki önemini vurguladı.
 
Törene katılan Avrupa Birliği Bakanı Müsteşar Yardımcısı Sayın Dr. Mehmet CANGİR, Avrupa Birliği’nin bir toplumsal dönüşüm sürecini içerdiğini, yargının da bu sürecin en önemli alanını oluşturduğunu söyleyerek “Yargı ve Temel Haklar faslı, şu ana kadar siyasi blokajlar tarafından açılmamış olan bir fasıl. Ancak bloke edilmiş olması, bizim bu alanda çok önemli çalışmalar yaptığımız gerçeğini değiştirmiyor. 10 yılı aşkın süredir, ifade özgürlüğünden kadın haklarına, engelli haklarından tüketici haklarına, sayısız düzenlemeler yapıldı. Kapsamlı anayasa değişiklikleri, uyum paketleri ile anayasanın neredeyse üçte biri değişmiş halde.  Türkiye’nin reformlarının yavaşladığı iddia edilen bir süreçte dahi, kendi hazırladığımız ilerleme raporu ile 270 sayfaya ulaşabildiğimizi görüyoruz. Sadece 2010-2011 yıllarında, Türkiye İnsan Hakları Kurumu, Kamu Baş Denetçiliği, Anayasa’ya bireysel başvuru, AİHM’e başvuruların tazminatla çözüme kavuşturulması gibi birçok çalışma oldu. Bu reformları yapmaya devam ediyoruz. AB bir kolaylaştırıcı görevi görmektedir; ama biz bunu kendi insanımız için yapıyoruz. Aynı zamanda Türkiye’nin üye olduğu AB’nin dünya barışına katkısı büyük olacaktır.” dedi.
 
Törende konuşan Şanlıurfa Barosu Başkanı Sayın Ali Fuat BUCAK, temel hakların gelişmesi, hukukun üstünlüğünün sağlanması gibi konuların Türkiye’nin uzun yıllardan beri geliştirmeye çalıştığı alanlar olduğunu belirterek demokratikleşme sürecinin AB standartlarında olmasının önemine değindi.
 
Tören, Avrupa Birliği Bakanı Müsteşar Yardımcısı Sayın Dr. Mehmet CANGİR tarafından Şanlıurfa Barosu Başkanı Sayın Ali Fuat BUCAK’a plaket verilmesi ile son buldu.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48