Çevremize baktığımızda son zamanlara çevremizdeki birçok yapılarda URFA TAŞLARI kullanılmakta.
Camilerde!
AVM’lerde!
Bağ ve bahçelerde!
Konaklarda!
Ev ve işyerlerinde, ofislerde!
Giderek her alanda, günlük yaşamımızda yaygın olarak kullanılmaya başlanılan Urfa taşları, çevre illeri başta olmak üzere iddia ediyorum ülkemizin birçok kentini geride bırakabilecek özellik ve güzellikte.
Önceki gün Büyükşehir Belediyesi karşısında yer alan Harran Otelinin hemen alt kısmında yer alan HALK BANKASINDA dış cephesinde sürdürülen bir restorasyon çalışması dikkatimi çekti. Urfa’nın en önemli merkezinde bulunan ve mudilerinin hemen hemen tamamının URFA halkının olduğu bu bankada ne hikmet ise URFA TAŞLARI yerine MARDİN’den getirilen bizim taşlara benzer taşlar kullanıldığına şahit oldum.
Diyarbakır’lı bir müteahhidin ihaleyi aldığı ve işi Halk Bankası Genel Müdürlüğünün organize ettiğini çevremdekilerden öğrendim.
Oysa bizim Urfa taşları gerek sağlık ve gerekse mimari ve de görünüm itibari ile birçok ildeki taşlardan daha özelliklere sahip. Bu kentte yanılmıyor isem 8’e yakın Urfa taşı işi yapan Ocak bulunmakta. Ve yine Urfa taşları ile çevremizde yapılan birçok güzellikteki eserler bulunmakta.
Urfalı bir müteahhit Urfa taşını Mardin’e götüremez ve oradaki ihalelere giremez iken nedense Diyarbakırlı bir müteahhit Mardin’den taşları alıp Urfa’ya hem de tüm müşterileri Urfalı olan bir bankanın dış cephe restorasyonunu yapabiliyor.
Şimdi bu ilin Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanına soruyorum;
Urfa’da 8 tane bu işi yapabilen başarı Ocak sahibi bulurken, neden ilimize çevre illerimiz başta olmak üzere birçok ilden hiçbir özelliği olmayan taşların girişine izin vermektesiniz? Burada var olan ve vergisini ödeyen, istihdam alanları açan bizim insanlarımıza karı bu yapılanlar haksızlık oluşturmuyor mu?
Ve Halk Bankası Urfa Şubesi üzerinden Halk Bankası Genel Müdürlüğüne soruyorum;
Urfa’da dünyaca ünlü ve özelliklere sahip olan URFA taşlarının varlığından haberdar değimlisiniz? Mardin ve bir ilçesindeki bankanızın dış cephe restorasyonu nu Mardin taşları ile yaptırabilirsiniz? Ama neden Urfa’daki şubenize Urfa taşları kullanmak yerine Mardin taşlarını kullanmaktasınız? Bu ilde bu işi yapan 8 tane firma var. Neden bu firmaları görmezlikten geliyorsunuz?
Urfa’daki şubenizin dış cephesini Diyarbakır’lı bir müteahhit Mardin’den getirdiği taşlarla dış cephe restorasyonunu yaptırmaktasınız? Peki, sizinle ilişki içinde bulunan mudileriniz Urfa’lı mı? Yoksa Diyarbakır veya Mardin’li mi?
Bu konuyu Urfa taş işini yapmakta olan armanatür Madencilik ve doğal taş şirketinin sahibi Mimar Ali Güllüoğlu ile buluştum ve konuştum. Mimar Ali Güllüoğlu, bu ihaleden haberleri olmadığının altını çizdi ve ‘Neden Urfa taşı yerine Mardin taşı tercih edilmekte onu ben ve bu işi yapan arkadaşlarımız anlayabilmiş değiliz. Dilerim Halk Bankası Genel Müdürlük yetkilileri vermiş oldukları ve tercihte bulundukları bu yanlış karardan geri adım atarlar. Urfa taşları hem daha kaliteli hem de daha sağlıklı. Hesaplı olması ise bir başka özelliğidir’ diye konuştu.
Evet, bende ilimizde hem istihdam alanı oluşturan, hem vergisini ödeyen ve de en önemlisi çevremizde örnek eserlerin bulunduğu çalışmaları bizzat görerek ve tercih ederek Halk Bankasının vermiş olduğu Mardin taşları ile ilgili yanlış karardan geri adım atmasıdır.
Bu ilin Vali ve Büyükşehir Belediye başkanı başta olmak üzere sorumlulukları bulunan herkesin duyarlı davranmaları temennisi ile…
 
Şen ve mutlu kalınız. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49