Öne Çıkanlar urfa Başkan Beyazgül erın sosyal medya bakan

Bu haber kez okundu.

Zor Durumdaki Bölge Halkına Destek
Bölgenin enerji şirketi olan Dicle Elektrik tarafından, Şırnak’ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasaklarının ardından kurulan aş evi, diğer aşevlerinin aksine hiç ara vermeden yaklaşık 3 aydır ilçede yaşayan zor durumdaki halka sıcak yemek dağıtmaya devam ediyor. Dicle Elektrik Aş Evi’nde, Ramazan ayı süresince de her gün 5 bin kişiye iftar yemeği dağıtılacak.
ZOR DURUMDAKİ BÖLGE HALKINA DESTEK
Bir yandan sorumluluk bölgesindeki yerleşim alanlarına kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi dağıtmak için çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik Dağıtım, diğer yandan da sosyal sorumluluğunun gereği burada yaşayan insanların yardımına koşmayı ihmal etmiyor. Enerji şirketi bu çerçevede, sokağa çıkma yasağının sona erdiği Şırnak’ın Cizre ilçesinde zor durumda bulunan halka destek olabilmek için 1 Nisan’da bir aş evi kurdu. Cudi ve Sur mahallelerinin ortasında kurulan Dicle Elektrik Dağıtım Aş Evi’nde, tam 81 gündür aralıksız olarak her gün sıcak yemek pişirilerek, zor durumdaki halka dağıtılıyor.
RAMAZAN’DA İFTAR YEMEĞİ DAĞITILIYOR
Dicle Elektrik Dağıtım’ın aş evi açtığı dönemde, ilçe halkına yardım için açılan diğer aşevleri, bir süre sonra kapatıldı. Ancak, Ramazan ayının da gelmesi ile birlikte Dicle Elektrik Dağıtım Aş Evi, ihtiyaç sahibi Cizrelilere her gün 2 çeşit yemek dağıtmaya devam etti. Aş evinden önceleri günde bir öğün olarak çıkan sıcak yemek, Ramazan ayında 7 bin kişiye düzenli iftar yemeği olarak verilmeye başlandı. Sıcak yemek dağıtımı Ramazan ayı boyunca devam edecek.
Her gün iftar öncesinde aş evinin önünde toplanarak uzun kuyruklar oluşturan Cizreli vatandaşlara, beraberlerinde getirdikleri kaplar aracılığı ile ihtiyaçları kadar yemek ve ekmek veriliyor.
Kendi aşçıları tarafından burada pişirilen yemeğin tüm giderlerini ise Dicle Elektrik’i de bünyesinde barındıran Eksim Yatırım Holding karşılıyor.
HALKTAN, YARDIM EDENLERE HAYIR DUASI
Dicle Elektrik Dağıtım Aş Evi’nden her gün düzenli iftar yemeklerini alan Cizreliler, bu durumdan oldukça memnunlar.
Cizreli vatandaşlar, yaşanan olaylar ve sokağa çıkma yasaklarının ardından çok ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, ‘’Evlerin çoğu sıkılmıştı. Yiyecek bir şey dahi bulamıyorduk. Ne yapacağımızı kara kara düşünürken, Dicle Elektrik imdadımıza yetişti. Allah Dicle Elektrik’ten razı olsun, 2.5 aydır ihtiyaç sahibi olan halka her gün 2 çeşit yemek veriyorlar. Ramazan’dan önce kurulan diğer aş evleri kapanmasına rağmen Dicle Elektrik Aş Evi kapanmadı. Her gün buradan iftar yemeği alan halk, bu yemeği dağıtanlara da, dağıtılmasına vesile olanlara da hayır duası ediyor.’’ dediler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48