Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Zafer Bayramı Urfa’da kutlandı
 Şanlıurfa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı 94. yıl kutlamaları ‘Şehitlik Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Her yıl düzenlenen ve tankların da katıldığı ‘resmigeçit töreni’ bu yıl 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden dolayı yapılmadı.
Şanlıurfa’da Kutlamalar kapsamında sabah ilk olarak ‘Şehitler Anıtı’nda çelenk sunam töreni düzenlendi. Törene Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, 20’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 Şehitler Anıtı’na çelenk sunuldu. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.
 Tören daha sonra Şanlıurfa Valiliğinde tebriklerin kabulüyle başladı. tebriklerin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Vali Tuna, “Bu bayramlar bizler için bugünlere gelmemizi temin eden bize bu toprakları kanlarıyla, canlarıyla sulayarak emanet eden ecdadımızı, aziz şehitlerimizi ve devlet büyüklerimizi anmak için bir vesiledir. Hem de çocuklarımıza vereceğimiz milli şuurla, vatan bilinciyle ve göstereceğimiz büyük hedeflerle ülkemizin en gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmaktır” dedi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise,  Başta ecdadımız ve Mustafa Kemal olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum bu toplum bu millet bir çok zafere atmıştır"dedi.
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla akşam ezanının ardından şehitler adına mevlit okutulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49