Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Yüz yüze eğitime başladılar

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’ un Hayat Boyu Öğrenme Kurumlarında yüz yüze eğitim faaliyetlerinin 11 Ocak 2021’de başlatılmasına karar vermiş olup, Halk Eğitim Merkezleri ile Olgunlaşma Enstitülerinde yüz yüze eğitim yeniden başlatılmıştır. Kursların başlamasıyla birlikte gerekli tüm tedbirler alınarak günlük olarak 5’erli guruplar halinde 10:00-12:00 ile 13:00-15:00 saatleri arasında iki grup halinde eğitime devam edilmeye başlandı.

PANDEMİ DÖNEMİNDE YAPILAN HİZMETLER

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler ve Rehabilitasyon Şube Müdürlüğü tarafından koordine edilen Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezi olarak pandemi sürecinde yüz yüze eğitime ara verilmesiyle birlikte 28 ayrı branşta Mesleki ve Eğitim atölyelerinde pandemi sürecine uygun tedbirler alarak eğitim, araç ve gereçleri öğrencilerin evlerinde oluşturulan küçük atölyelerle eğitim ve el becerilerinin geliştirilmesi sağlandı.

Ayrıca bu zorlu pandemi sürecinde psikolojik danışmanlık hizmetleriyle 460, beceri kazandırma eğitimleriyle 327, meslek edindirme eğitimleriyle 320, fizik tedavi hizmetleriyle 272, medikal yardım hizmetleriyle 654, ev ziyareti ve anket hizmetleriyle 1200, ücretsiz ulaşım hizmetleriyle 2500, hasta ve diyaliz merkezine servis hizmetleriyle 700, aile eğitimi (uzaktan eğitim) hizmetleriyle 640 olmak üzere toplamda 7073 Engelli Bireye ulaşılmıştır.

Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezi Mesleki Sanat Atölyelerimizde her sınıfta (20 ila 40 arası) öğrenci bulunmaktadır. Pandemi dolayısıyla yüz yüze eğitime ara verilmesiyle birlikte evden çıkamayan kronik rahatsızlığı olan Öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmamaları ve psikolojik olarak destek amaçlı gerekli tedbirler alınarak evlere çalışma malzemeleri götürülerek ev ortamlarında küçük birer atölye oluşturuldu.

Uzaktan ve birebir eğitim ile engel gruplarına göre öğrencilere destek amaçlı eğitim setleri götürülmüş, bu çalışmalar Kurs Hocaları tarafından İletişim araçları ile görüntülü olarak takip edilmiştir.

Psikolojik olarak Öğrencilerin ve Ailelerine destek amaçlı kurum Psikologu tarafından iletişim araçlarıyla birebir destek sağlandı. Evden çıkamayan; Hastane veya benzeri hizmetlere ihtiyacı olan Engelli bireylere servis desteği verildi.

Programda açıklama yapa Deri işlemi kurs hocası Seval Kurt Tarhan," Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler koordinasyonu Yaşam Merkezi Merkezi sanat atölyeleri olarak her bir sanat atölyesinde 20 ila 40 arasında öğrencimiz bulunmaktadır. Fakat pandemi sürecinde eğitimi yüz yüze eğitime ara verilmesi ile bitti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Zeynel Abidin Beyazgül'ün talimatı ile birlikte eğitimlerimize çalışmalarımızı öğrencilerimize evden devam ettirdik, çalışma malzemelerimizi öğrencilerimizin evlerine götürerek pandemi kurallarına sağlık kurallarına tedbirlerine uygun bir şekilde onların ellerinde küçük atölyeler oluşturduk bu pandemi sürecinde hem onların el becerileri birlikte rahatlamalarını hem de psikolojik olarak destek vermek amaçlı bu şekilde çalışmalarımızı devam etti. Okulumuz tarafından aileleri ve öğrencilerimize uzaktan eğitim yöntemi ile birlikte iletişim araçları ile birlikte Sürecin devam etmesi ile birlikte Ayrıca hem öğrencilerimize hem de ailelerimize kurum tarafından uzaktan iletişim araçları ile birlikte destek verildi. Evde öğrencilerimizin çalışmalarını yürütmek üzere beceri kazandırma atölyelerimiz den öğretmenlerimiz tarafından eğitim setleri evlerine götürüldü. Öğrencilerimizi ve ailelerin işbirliği ile birlikte birebir takip sağlandı.Şu an yüz yüze eğitimin tekrar devam etmesi ile birlikte atölyelerimiz de pandemi tedbirleri alınarak her atölyede Beşer öğrenci olacak şekilde İki grup halinde eğitimlerimiz devam etmektedir"dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48