Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Yurt İçi Akademik Danışmanlar Toplantısı HRÜ’de yapıldı
Yurt dışında burslu lisansüstü öğrenim gören öğrencilerin yurt içi akademik danışmanlarına yönelik ülke genelinde düzenlenen toplantıların ikincisi Şanlıurfa Harran Üniversitesinde yapıldı.
Toplantıda Harran Üniversitesi adına görevlendirilen yurt içi danışmanların yanı sıra; Adıyaman Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Bingöl Üniversitesinde yurt içi danışmanlık görevini sürdüren akademisyenler katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sarıışık, ülkenin geleceği için son derece önemli olan bu program adına düzenlenen toplantıya ev sahipliği yapmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.
Daha sonra kürsüye çıkan Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftci, yurt içi danışmanlarının YLSY programı içerisinde büyük öneme sahip olduklarının altını çizerek ikincisi düzenlenen bu toplantıların farklı bölgeleri ve illeri içerecek şekilde devam edeceğini vurguladı.
Programda söz alan Yükseköğretim Proje Geliştirme ve Destekleme Daire Başkanı Ayşegül Kutay Gündoğan, YLSY programı hakkında katılımcılara bilgi verdikten sonra programın işleyişi noktasında YÖK ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında işbirliğinin devam edeceğini söyledi.
Açılış konuşmalarından sonra YLSY Burs Programı ile REBUS sistemi hakkında katılımcılara bilgi vermek üzere Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü uzmanlarınca sunumlar yapıldı.
Toplantının öğleden sonraki bölümünde Harran Üniversitesinde lisans öğrenimi gören öğrencilere YLSY tanıtımı yapıldı.
Toplantıya, MEB Bakanlığı adına Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftci, Genel Müdürlüğün Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı Fatih Kuzu; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı adına Yükseköğretim Proje Geliştirme ve Destekleme Daire Başkanı Ayşegül Kutay Gündoğan; Harran Üniversitesi adına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Sarıışık ile Prof. Dr. Bürhan Akpunar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48