Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Yüksekdağ, Zafer kazandık
HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ile birlikte bir heyet Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Kobani sınırda inceleme yaptı.
IŞID'in tekrar Kobani kentine saldırması üzerine bölgeye giden HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ya Şanlıurfa milletvekillerinden Osman Baydemir, Dilek Öcalan, Leyla Güven, İbrahim Ayhan, Ziya Çalışkan ve  HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, eşlik etti. Sınıra gelen Yüksakdağ, Kobanê'deki son durum hakkında bilgi alan Yüksekdağ daha sonra açıklamalarda bulunuldu.
Bu saldırıların tek nedeni, bu sınırların ötesinde büyük insanlığın boy veriyor olmasıdır. İnsanlık değerlerinden, emekten, özgürlükten, adaletten kopanlar, büyük insanlığını boy vermesinden korkarlar" diyen Yüksekdağ, bu yüzden bu alçakça saldırının gerçekleştirildiğini kaydetti.
Saldırı sonrası hala ölü sayısının net olarak belirlenemediğini, 170 yaralının ise Şanlıurfa ve Suruç hastanelerinde bulunduğu bilgilerini paylaşan Yüksekdağ, katliamın çapının oldukça ağır olduğunu söyledi. Bu yüzden de bu kadar büyük ve çaplı bir katliamın anlık, tekil şekilde gerçekleştirildiğini düşünmediklerini dile getiren Yüksekdağ, görgü tanıklarının anlatımlarının saldırı ve katliamın planlanmış ve birçok cepheden düğmeye basılmış bir katliam olduğunu kanıtladığını ifade etti.
Yüksekdağ, partilerinin 7 Haziran'da elde ettiği başarıyı hatırlattı. Yüksekdağ, "Bizlere kanı, gözyaşını yaşatan, sinsice ve kalleşçe arkadan dolanan, siyasi saldırılarla yaklaşanlara karşı biz açık, dürüst, şeffaf ve meşru mücadelenin yolundan giderek zafer kazandık. Halkımız bu zaferi hak etti. Bu zaferler bize anamızın ak sütü kadar helaldir. Ama bize bu zulmü yaşatanlara, bu siyasal yaşam ve gelecek haram olacak" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49