Öne Çıkanlar buyuksehır sanlıurfa Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Akabede araç takla attı Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Yük kamyonları trafiği engelliyor
Sokak ortasına giren ve dönüş alamayan eşya yüklü kamyon, yolun kapanmasına neden olarak, trafiği felç etti.
 
Normal şartla altında uzun araçların kent merkezine girmesi yasak olurken, Şanlıurfa merkeze, en işlek olan yollardan birine giren yük dolu kamyon, vatandaşların tepkisini çekti. Malzeme yüklü kamyonun, Yıldız Meydanındaki bir dükkana malzeme taşımak amacıyla kent merkezine girmesi ve dönüş alamaması sonucu, Yıldız Meydanının üst kısmından başlayarak, Şehitlik’e kadar uzun kuyruklar oluştu. Halk otobüsü ve ticari taksilerin de aralarında olduğu trafik kalabalığında çoğu araç yönünü değiştirirken, yönünü değiştiremeyecek durumda olan araçlardaki sürücü ve yolcular da duruma isyan etti. Trafiğin felç olduğu cadde üzerinden karşıya geçemeye çalışan yayalar da zor anlar yaşadı. Kamyon ve tırların kent merkezine girmesine izin verilmemesi gerektiğini dile getiren bir vatandaş, yetkilileri göreve çağırarak, “büyükşehir olduk ama hala bazı şeylerden taviz veriyoruz. Bu şekilde uzun araçların kent merkezine girmesine nasıl izin veriliyor. Bu kamyon şimdi cadde ortasında kaldı ve dönüş alamıyor, bu insanlar bu çileye katlanmak zorunda mı? Neden yetkililer bu duruma ses çıkarmıyor, bu kamyonun kent merkezine girmesine kim izin verdi. Yaklaşık yarım saattir, burada bekliyoruz, bu insanlar bu çileye katlanmak zorunda değil” şeklinde konuştu.
 
Kamyonun dönüş almasını bekleyen sürücüler, yaklaşık 45 dakika bekledi. Giderek artan trafik yoğunluğu öte yandan korna seslerinin yükselmesine de neden oldu. Korna seslerinin artmasına tepki gösteren esnaflar da aynı şekilde yetkililerin görevini yapmasını istedi. Yük dolu kamyonun şoförü, neden olduğu trafik yoğunluğunu gidermek ve kamyonu sakin bir yere park etmek amacıyla uzun süre uğraştı. Yaklaşık 45 dakikalık bir sürenin ardından kamyonun sakin bir yere park edilmesinin ardından yol tekrar trafiğe açıldı. Bu süre zarfında sürekli artan trafik, yaklaşık 20 dakika sonra sona erdi ve yol trafiğe tekrar açıldı. Bu durumun yetkilileri harekete geçireceğini söyleyen bir vatandaş da, daha önce de benzer durumların meydana geldiğini ve artık bu durumun son olmasını istedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49