Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sanlıurfaspor ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Yöresel Yemek Kursları
 Şanlıurfa Belediyesi, kentte tarih boyunca var olan geleneksel damak tadını koruma amacıyla kurduğu ''Mutfak Müzesi''n de ücretsiz ‘Yöresel ev yemekleri kursu’nun üçüncüsünü açtı. Kurslara Şanlıurfa merkezdeki bayanların yanı sıra ilçedeki bayanların ve kentte memur olarak bulunan il dışından gelen bayanların da ilgi gösterdiği bildirildi.Tarih boyunca ''Urfa mutfağı''n da yer alan değerlerin tamamının sergilendiği belediye’nin Mutfak müzesinde belirli dönemlerde yürütülen yöresel ev yemekleri kurslarını uzmanlar uygulamalı olarak öğretiyor.
Geleneksel kültürden hızlı bir tüketim kültürüne geçişin yaşandığı günümüzde Şanlıurfalılar kendi kültürünü belediyenin düzenlediği kurslarla korumaya çalışıyor. Urfa mutfak kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması için başlatılan kurslar da genç kızlar ve ev hanımlarına sertifikalar da veriliyor. Yaşları 15-50 arasında değişen bayanlar arasında kursları başarıyla bitiren 60 bayan geçtiğimiz yıl sertifikaları verilmişti. 2013’ylının ilk kursuna ise şuan 20 kişilik bir bayan grubu katıldı. Bu arada kursa kayıtlar da devam ediyor. Bu kurslara ev hanımları hafta içi çalışan bayanlar ise hafta sonu katılıyor. Haftada 2 gün 3'er saat şeklinde 10'ar kişilik gruplara yürütülen kurslara ilçelerdeki bayanlar da ilgi gösteriyor.
Bir yıl önce faaliyete giren Mutfak Müzesinde, kentin yemek kültürünün yanı sıra tarihteki ''Urfa yaşamı'' da ziyaretçilere aktarılıyor. Şanlıurfa Belediyesi tarafından yıldız meydanında açılan Geleneksel Mutfak Müzesi görenleri hayran bırakıyor.
Demokrasi caddesindeki yıkılmaya yüz tutmuş tarihi Hacıbanlar Evi'ni satın alarak Mutfak Müzesine dönüştüren Şanlıurfa Belediyesi, restorasyon çalışmalarını 2011 yılının Eylül ayında tamamlamıştı. 23 Eylül ile 25 Eylül tarihleri arasında Tarihi Kentler Birliğinin Şanlıurfa toplantısında açılışı yapılmıştı.
Urfa Mutfak Müzesinde, mutfak malzemeleri, özel vitrinlerde sergileniyor. Urfa mutfak kültürünün önemli örnekleri Urfa yöresine özgü kıyafetler giymiş mankenler yardımıyla canlandırılıyor. 5 odalı, içerisinde 2 su kuyusu bulunan ve geniş avlusu ile tarihi Urfa Evleri'nin vazgeçilmez örneklerinden biri olan Urfa Mutfak Müzesi ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48