Öne Çıkanlar ümgeneral Koç Şanlıurfada Şanlıurfada Yağmur Bereketi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi gıda

Bu haber kez okundu.

Yöresel kıyafet satanlar mevsimlik iş yapıyor
Şanlıurfa'da, yöresel kıyafet kumaşı satan ve çoğunlukla kırsal kesime hitap eden manifaturacılar, mevsimlik işçileri nedeniyle iş yapamaz duruma geldi.
İş nedeniyle kentten göç eden mevsimlik işçileri, sezonluk iş nedeniyle düğünlerini de özellikle kış aylarında yapmaya çalışıyor.
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte sezonluk çalışan tarım işçileri, şu günlerde Ankara, Yalova, Ordu ve diğer birçok ilin yolunu tutmaya başladı. Tarım işçileri, yaz aylarında ailece kent dışında olduğu için düğünlerini de kış aylarında yapmaya özen gösteriyor.
 
Kürkçü Pazarı'nda manifatura işiyle uğraşan Ubeyt Erenoğlu, "Manifatura işiyle ilgileniyorum. Daha çok Arap kıyafetlerine yönelik çalışıyoruz. Genellikle işlerimiz kış aylarında daha yoğun çünkü Arapların çoğu mevsimlik tarım işçisi ve bayanlar yaz aylarında çalışmaya gidiyor. Ayrıca düğünler de yaz aylarında değil tam tersi kış aylarında oluyor. Bu nedenle yaz ayları işlerimiz iyi değil. Parçalarımız düz kadife, boncuklu, tül ve parlak kumaşlardır. En pahalı ve talebi fazla olan kumaşımız boncuklu kumaşlarımız" dedi.
 
'SURİYELİLER HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI'
 
Suriyelilerin kente gelişiyle işlerinin artacağını düşündüğünü fakat hayal kırıklığına uğradığını vurgulayan Erenoğlu, "Suriyelilerin kente gelmesiyle işlerimizin daha iyi olacağını düşündük. Fakat Suriyeler'de pek alışveriş yapmıyor" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49