Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı

Bu haber kez okundu.

Yollar kapandı işler bitti
Mustafa Bayar
Türkiye'de önemli pasajlar arasında yer alan Kapaklı Pasaj esnafının zor durumda olduğu ve ilginin de her geçen gün azaldığı bildirildi. Pasajda bulunan hediyelik eşya ve oyuncak reyonları müşteri bekliyor.
Şanlıurfa'nın dünyaya açılan Japon Pasajı, Kapaklı Pasajı, Bağdat Pasajı gibi bir çok Pasaj da esnafın işsizlikten kan ağladığını söylediler.  Doğu ve Güneydoğu ile sınır komşularında  yaşanan savaş nedeniyle müşteri gelmediği pasajlarda esnaf , "Yaşanan gelişmeler nedeniyle çeklerimizin karşılığını bulamadık kredi kartlarımız icralık oldu. Siftah yapamadan dükkân kapatıyoruz. Artık savaşlar son bulsun istiyoruz” dediler.
Japon pasajı esnaflarından Hasan Diy, “Esnaf olarak durumlarımız çok kötü. Çoğu esnaf iflas etme derecesine gelmiş. Sizin de gördüğünüz gibi pasaj bomboş bir durumda kaldı ki burası turistik bir merkez. Burada toptan satış reyonları var. Bunların hepsi toptancıdır. Türkiye’nin her tarafına mal satıyorlar. Yaşanan olaylar nedeniyle yollarımız kapalı doğudan batıya, batıdan da doğuya doğru insanlar gelmiyor. Turist gelmiyor. Yaşanan sıkıntılar da bundan kaynaklanıyor. Eskiden burada toptan satamazsak, perakende satardık. Ancak bu sene böyle bir durum da yok. Esnaf çeklerle iş yapıyor. Onlarca çeki bekleyen esnaf var. Kimi günler siftah bile yapamıyoruz. Bu olayların bitmesi gerekiyor ki işler düzelsin” diye sitemini belirti.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49