Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor 1 Ölü

Bu haber kez okundu.

Yollar bozuk olunca oto yıkamacılarda kuyruk oluşuyor
Yol ve sokak çalışmalarının yetersiz olması sonucu, kirlenen araçlar oto yıkamacılarının işini artırıyor.
 
Şanlıurfa’da özellikle kenar mahallelerde yollarına çalışma yapılmadığı için kısa zamanda arabalar kısa zamanda kirleniyor. Tozlu yollardan geçen araçların içi de aynı şekilde kirleniyor ve sürekli temizleme gereği duyuluyor.
 
Kent merkezinde oto yıkma işi yapan esnaflar, mevsim farkı olmadan sürekli işlerinin olduğunu söyledi. Yolların toprak olması sonucu yaz aylarında araçlar toz altında kalırken, kış aylarında ise çamurlanıyor. Araçların her mevsimde kolaylıkla kirlendiği Şanlıurfa’da oto yıkamacılar, işlerinin iyi olduğunu söylüyor. Aracını yıkatmaya giden vatandaşlar, oto yıkamacılarında uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyor. Petrol istasyonlarında akaryakıt alan müşterilerin aracı bedava yıkanırken, petrol istasyonların vatandaşların birinci tercihi oluyor. Petrol istasyonlarındaki oto yıkama servisleri sürekli yoğun olurken, yolların toprak olmasının bu anlamda büyük katkısının olduğu belirtildi. Kent merkezi ve ilçelerde yolların büyük bir kısmının topraklardan oluşması araçların kısa sürede kirlenmesine neden olurken, oto yıkama servisleri, yılın 4 mevsiminde iş yaptıklarını söyledi.
 
Şanlıurfa merkez ve köylerde tali yolların çoğu toprak olduğundan kışın yağmur yağmasıyla beraber köy yoluna gidip gelen araçlar kendilerini oto yıkama işyerlerinde buluyorlar. Yağışsız günlerde ise yollarda tozların kalkması sonucu araçların içi ve dışı toza gömülüyor. Araçlarının kirlenmesi sonucu oto yıkamacıların yolunu tutan sürücüler, oto yıkamacılarında uzun kuyruklar oluşturabiliyor.
 
Şanlıurfa’nın yolarının en çok da oto yıkamacıların işine geldiğini söyleyen sürücüler, yollardan çektikleri sıkıntıların bir an önce bitmesini ve çalışmaların bütün yollarda yapılmasını istedi. Aracını aralıksız iki günde bir yıkkatığını söyleyen İsmail Gündoğar adındaki sürücü, “aracımızın kirlenmemesi için aracımızı otoparktan çıkarmamamız gerekiyor. Yola çıktığımız gibi aracın içi dışı tozla bir oluyor. Sürekli aracımızı yıkatmak ve temizletmek zorunda kalıyoruz. Devlet yetkililerine sesleniyorum; sadece bakanların ya da başbakanın geçeceği yolu yapmasınlar, vatandaşların güzergahı olan yerlerde de çalışma yapsınlar. Özellikle köy yollarında hiçbir şekilde çalışma yok, hizmetler köylere de götürülsün” ifadelerini kullandı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49