Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sanlıurafspor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti

Bu haber kez okundu.

Yoksulun yemeği zengin yemeği oldu
Son dönemde kuru fasulyeye gelen zamlar Şanlıurfa esnafı isyan noktasına getirdi. Zam noktasında esnaf cephesinde bıçak kemiğe dayanmış durumda.
 
Hüseyin Amca sofra solunu işletmecisi Mehmet Kılıç, fasulyede son yıllarda hiçbir gıdada görülmeyen fiyat artışına şahit olduklarını belirterek, "Yaklaşık 4 ay önce kuru fasulyenin kilosu 4 liraydı. 15-20 günde bir 2-3 lira arttı ve 16 liraya kadar ulaştı. Kilosu 10-12 milyona da fasulye var ama kaliteli bir kuru fasulyenin fiyatı 16 liradan aşağı olmaz. Kuru fasulye, et fiyatlarına yaklaştı" diye konuştu.
 
Fiyat artışının lokantalara da olumsuz yansıdığını ifade eden Kılıç, 4 ay önce 3-5 lira arasında satılan bir porsiyon kuru fasulyenin fiyatının lokantasına göre 6-8 lira arasında değiştiğini söyledi.
 
Kılıç, kuru fasulye fiyatlarının ete yaklaşmasının kendilerini zor durumda bıraktığını ifade ederek, "Son aylardaki fiyat artışı, lokantalarda kuru fasulyeye talebi yüzde 50-60 azalttı. Müşterilerimiz porsiyonu 6-8 lira arasında değişen kuru fasulye yerine, et yemeklerini tercih ediyor. Daha önce günde 10-12 kilo kuru fasulye işliyorduk, bugünlerde 2-3 kiloya kadar düştük" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49