Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

YÖK Osmanbey Yerleşkesinde Toplandı
YÖK 211'inci toplantısını Şanlıurfa'da gerçekleştiriyor. Harran Üniversitesi Osmanbey’deki toplantıyı, Hrü Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu,. YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref fakıbaba, katıldı.
 
Rektörlerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşama yapan Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya
 
YÖK Yasası
Yüksek öğretimin büyümesi sürdürülmelidir. En son 170 üniversiteye ulaştık. Öğrenci sayımız 4 milyon 300 bin civarında. Mezun öğrenci sayısında şimdiye kadar 6 milyon öğrenci mezun olmuş. Mezun sayımız hızla artıyor. Avrupa’ya göre istatistiklere sığamaz bir duruma geldik. Ama yaptığımız çalışmamalara göre bu durum yetmiyor. Bu niceliksel büyüme muhakkak devam etmelidir. Nüfusumuzun neredeyse hepsini yüksek öğretimle tanıştırmamız ve nitelikli insan gücü yetiştirmemiz lazım. Buradaki asıl göre 2006 yılından sonra kurulan üniversitelerimize düşüyor. Onların kapasite ve bölüm arttırmalılar.
Yeni yüksek öğretim kurulmalarının da kurulmasına ihtiyacımız var. Bu talepleri karşılayabilmek için yeni üniversiteler kurmak lazım. Vakıf üniversitelere de görev düşüyor. Bu çeşitliliği ve kapasiteyi arttırabilmek için. Demografik yapımız 2022’nin ortalarına kadar genç nüfusumuz artacak biz de bu durumda bilinçli bir aktör geliştirmemiz lazım. Son argüman bizde üniversite çağındaki öğrencimiz 1 milyon 200 bin öğrencimiz var. Ama liselerdeki mezun sayısı artınca üniversite kapısındaki yığılma artacak. Bu nedenle öğrencilerimizi yüksek öğretimle tanıştırma amacıyla elimizden geleni yapmamız lazım. Bazı alanlarda kontenjan boşlukları var bu sebeple kesin bir insan planlaması yapılması gerekiyor.
Bu niceliksel büyüme böyle mi devam etmeli? Bu niceliksel büyüme niteliksel bir büyüme şeklide devam etmeli. Şuanda 900 bin civarında bir kontenjana yetiştik. Yüzde 74’ü örgün eğitim, yüzde 26’sı ise uzaktan eğitim. Dünya standartlarına ulaşmamız için bu yüzde 26’lık durumu düşülmemiz lazım. Kaliteyi arttırmak için örgün eğitimi teşvik etmemiz lazım. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49