Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

YÖK Başkanı Saraç, Urfa'da Çalıştaya Katıldı

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Harran Üniversitesi tarafından üniversitelerin sorunlarının masaya yatırıldığı “Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Tanıtım ve Bölge Üniversiteleri İş Birliği Çalıştayı" düzenlendi. Çalıştaya Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.Dr. M.A.Yekta Saraç, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Vali Yardımcısı Fatih Çelikkaya; çevre illerin rektörleri katıldı.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Taşaltın " Bu bölgenin yaralarını tedavi etmek için bu çalıştayı düzenliyoruz. Sanayi ve ekonomi problemli. Bunlar, bu bölgede çok fazla önem arz ediyor. Pamuğun yüzde 40'ı burada üretiliyor ama sanayimiz bu alanda problemli. GAP Bölgesindeki sorunların çözümü için rapor hazırlayacağız" dedi.

Çalıştayda YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, , ülkedeki 184 yüksek öğretim kurumunda 7 milyon 745 bin 656 öğrenci olduğunu, 123 bin 998 yabancı uyruklu öğrencinin de bu kurumlarda eğitim aldığını ifade etti. 73 bin 604 öğretim üyesinin olduğuna dikkat çeken Saraç, toplam öğretim elemanı sayısının da 153 bin 989 olduğunu dile getirdi. Yüksek Öğretim Kurumunun yeni yapısından da söz eden Saraç, düzenlenen çalıştayın bölge üniversitelerinin sorunlarının belirlenmesinde ve çözümünde önemli rol oynayacağını aktardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49