Öne Çıkanlar Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Başkan Beyazgül 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Yine acılar başlayacak mı!
 Mustafa Bayar
Şanlıurfa'da yaz aylarının gelmesiyle DSİ Sulama Kanalında boğulmalar önlemek için her hangi bir çalışma tanıtımı yapılmıyor.
Güneydoğu Anadolu Projesiyle Şanlıurfa’nın sulamaya geçmesiyle Yaz’ın sıcakların 45-50 dereceye ulaştığı kentte serinlemek için su kanallarında boğulmalarda büyük artış olurken bir çok araç ise kanala düşerek ölümlü kazalara neden oluyor,  her yıl tekrarlanan önlemler ise caydırıcı olmuyor.
Şanlıurfa'da yaz aylarında çocukların serinlemek için girdiği kanallar tehlike saçıyor. Serinlemenin yanı sıra kanalların kenarındaki yolları kullanan sürücüler de her an ölümle karşı karşıya kalıyor. Kanal kenarındaki tel örgü ya da çitler ise serinlemek için suya giren çocukları da, araçların kanala uçmasını da engelleyemiyor.
Peki, çocuklar için adeta bir ölüm kanalı olan sulama kanalları için neden önlem alınmıyor. bir tarım kenti olan Şanlıurfa için sulama kanallarının rolü büyük. Ancak özelikle bazı mahallelerden geçen ve üzeri kapatılmayan  kanallar halen büyük tehlike saçıyor. Küçük çocuklar için büyük bir tehlike olan sulama kanallarının kapatılmaması ise zaman zaman eleştirilere neden oluyor.
Türkiye genelinde 2015 yılının Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında, akarsu, göl, gölet, baraj, su kanalı ve denizlerde ise 218 kişi boğuldu. Boğulma vakasının büyük çoğunluğunun Urfa olması dikkat çekti. Yöre halkı sulama kanalların yakınlarında köylerde yüzme havuzları yapılmasını istiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49