Öne Çıkanlar sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Yılmaz Harran Üniversitesini Ziyaret Etti
 GAP İzleme ve Değerlendirme Toplantısı'na katılmak için Şanlıurfa'ya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Harran Üniversitesini ziyaret ederek yapımına devam eden Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi inşaatını gezip, üniversite rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu’dan bilgiler aldı.

Bakan Üniversiteyi ziyaretlerinde Osmanbey kampüsü girişinde Üniversite Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu tarafından karşılandı.

 Rektör Mutlu nezaretinde inşaatına devam edilen ve 2014 yılı sonunda bitirilecek olan Araştırma Uygulama hastanesini gezen Bakan Yılmaz ve beraberindeki heyet,inşaat hakkında bilgiler alarak yapılan çalışmaları yerinde izledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz hastane inşaatı ziyaretinde yaptığı açıklamada;

“GAP Eylem planıyla bu bölgeye oldukça yatırım yapıyoruz.Şanlıurfa,hükümet olarak en fazla yatırım yaptığımız illerimizden.Bunuda fazlasıyla hak ediyor. Çok hızlı büyüyen bir şehir. Nüfus olarak Türkiye’nin 9. büyük vilayeti.Bizim tahminlerimize göre, on yıl sonra UrfaTürkiye’nin beşinci büyük vilayeti olacak. Genç bir nüfus var, tabi bu nüfusun eğitim ve sağlıktan en üst düzeyde faydalanması için emek sarf ediyoruz.

Sağlıkta Şanlıurfa’nın çok ciddi ihtiyaçları var. Bunun için üniversitemizin 600 yataklı hastanesini inşa ediyoruz. Buraya büyük önem verdik ve hızlandırdık, bu yıl sadece bu proje için 50 milyon TL’nin üzerinde bir ödenek tahsis ettik.

Bu yıl tamamlanacak inşallah. Gerekirse yıl sonunda ek ödeneklerle de destekleyeceğiz.

Bu hastane, Urfalı vatandaşlarımıza, yöre insanına hizmet edecek. Bu gibi inşaatların geç kalması olağandır. Eski yapılan hatalar tekrar edilmiyor, buda bir avantajdır. Burası nitelikli,kaliteli, akıllı bir hastane olacak, inşaatı bu şekilde görmek bizi mutlu kılmakta,sevindirmektedir. Urfalılara şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum.” Dedi.

Osmanbey kampüsünü oldukça beğenen Bakan Yılmaz açıklamaların devamında;

“Harran Üniversitemizin Osmanbey kampüsü çok güzel bir kampüs,gölet, çevre düzenlenmesi,ağaçlandırması, bisiklet yolu, spor tesisleri,lojmanı, araştırma merkezi, fakülte binaları ile Türkiye’nin en güzel, en ferah kampüslerinden bir tanesidir. Gelişen Urfa’da ve bu güzel kampüsün gelişmesi sürecinde yerli ve yabancı bir çok öğrencinin burayı tercih edeceğine yürekten inanıyorum. Emeği geçen başta Rektör Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu olmak üzere herkese teşekkür ederim.” dedi.

Daha sonra Osmanbey YerleşkesindekiFeyzullah Efendi konağına geçen Bakan Yılmaz üniversitenin anı defterini imzalayarak üniversiteden ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49