Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Yıllar Sonra Temiz Suya Kavuştular

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye Milli Ordusu’nun da desteğiyle terör örgütü PKK/YPG’den arındırılan Telabyad ve Resulayn ilçelerinde, Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) tarafından yapılan tespitler sonucu ihtiyaçlar giderilmeye devam ediyor.

PKK/YPG tarafından yaklaşık 20 bin Türkmen ve Arabın tehcire zorlandığı Alibecliye’de yol, su ve elektrik altyapısını iyileştirme faaliyetlerine devam eden SUDKOM, bölgenin su ihtiyacını temin eden su kuyularını yeniden aktif hale getirdi.

DSİ, TEİAŞ ve diğer kamu kuruluşlarının desteği ile elektrik, mekanik ve motor aksamları yenilenen Alibecliye’deki su kuyuları, iki gün devam eden test çalışmalarının ardından şebekeye bağlandı. Şebeke arızaları da giderilen Alibecliye sakinleri, uzun yıllardır belediye hizmeti görmediklerini, terör örgütünün de buradan ayrılırken trafoları ve su kuyularını tahrip ettiğini belirttiler. Türkiye’nin kontrolüne geçtikten sonra çok sayıda ailenin kendi topraklarına döndüğünü dile getiren Alibecliyeliler, Türkiye Cumhuriyetine ve Türk halkına teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49