Öne Çıkanlar urfa Başkan Beyazgül erın sosyal medya bakan

Bu haber kez okundu.

Yılın İlk Pamuğu Satıldı
Şanlıurfa Ticaret Borsası’nda yılın ilk pamuğu 3,5 (3 lira 50 kuruş) TL’den işlem gördü. İlk pamuk üreticisi altınla ödüllendirildi.
 
Şanlıurfa Merkez Kepirli Köyü’nden yılın ilk pamuğunu üreten İbrahim Ovalı isimli çiftçi Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Meclis Başkan Yardımcısı Halil Alkan ve Meclis Üyesi Cemal Yıldız tarafından altın ile ödüllendirildi.
 
Burada bir konuşma yapan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, pamuğun ülkemiz açısından çok önemli ve stratejik bir ürün olduğunu söyledi.
 
Şanlıurfa’nın da Türkiye pamuğunun %41’lik bir bölümünü karşıladığını aktaran Başkan Kaya,  Şanlıurfa pamuğunun kalite bakımından Ege pamuğuyla eşdeğer olduğunu belirtti.  Kirlilikten dolayı pamuk kalitesinin düştüğünü ifade eden Kaya; “Şanlıurfa pamuğunda kaliteyi ön plana çıkarmak  istiyoruz.  Pamuktaki tek sorunumuz kirlilik, kanunen yasak olmasına rağmen çiftçimiz hala naylon çuvallarda pamuk topluyor. Bu da pamuğumuzun kalitesini düşürüyor.” diye konuştu.
 
 Konuşmanın ardından Şanlıurfa Merkez Kepirli Köyü’nden yılın ilk pamuğunu üreten İbrahim Ovalı isimli çiftçi pamuğu;  3,5 (3 lira 50 kuruş) TL’den, Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı ve Baraj Pamuk Sahibi Halil Alkan’a sattı. İbrahim Ovalı isimli çiftçi Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Meclis Başkan Yardımcısı Halil Alkan ve Meclis Üyesi Cemal Yıldız tarafından altın ile ödüllendirildi.
 
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48