Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde getirildi boks mıllı bırlık ve kardeslık restore

Bu haber kez okundu.

“Yıkımdan Başka Çalışma Yok”
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarının çevresindeki ev ve işyerlerinin fiyatı yüzde 500 artarken, çalışmaların devam etmemesi nedeniyle yayılan tozlar vatandaşı zor durumda bırakıyor.
Eski Hal Pazarı civarında başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında birçok işyeri yıkılırken, kentsel dönüşüm kapsamı dışında kalan işyerlerinin fiyatı yüzde 500 arttı. Öte yandan çalışmaların durması nedeniyle atıl duruma gelen alanın görüntüsü esnafları rahatsız ediyor.
Hafriyatların temizlenmemesi nedeniyle çöplük yuvası haline gelen kentsel dönüşüm alanı, ayrıca geceleri madde bağımlılarının mekanı haline geldi. Çalışmaların sadece kağıt üzerinde olduğunu söyleyen vatandaşlar, çalışmaların hızlandırılmasını ve bir an önce bitirilmesini istedi.
KİRALAR ANİ UÇUŞA GEÇTİ
Kiraların ani uçuşa geçmesi nedeniyle zor durumda kaldıklarını belirten esnaf Mahmut Gökalp, kentsel dönüşüm çalışmalarının ardından kira fiyatlarının yüzde 500 civarında arttığını belirterek, “şimdiki işyerimin kirası kentsel dönüşüm çalışmalardan önce kirası 200 lirayken, şuanda 1 milyara çıktı. Kiralar yüzde 500 arttı. Kiralar bu kadar yükseldiği için bu işi bırakmayı düşünüyorum” dedi.
“URFA’DA SAĞLIK ADINA BİR ŞEY KALMADI”
Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımı gerçekleştirilen işyerlerinin enkazının temizlenmemesi nedeniyle çevrede kötü bir görünüm oluşurken, bu görüntünün sağlığı tehdit ettiği belirtildi. Sürekli toz duman ve kötü kokulara sebebiyet veren alanda temizlik çalışmalarının yapılmadığını söyleyen Emin Baylan ise, belediye çalışmalarının yetersiz olduğunu söyledi.
Şanlıurfa’nın temizlikte sınıfta kaldığını söyleyen Baylan, “işyeri yıkılan kişilere dükkan verilmedi. Bu nedenle de esnaflar zor durumda kaldı. Daha önce ödediği kiranın 5 katını ödüyor. Kiraların yükselmesinin yanı sıra eski hal pazarı çöplük yerine dönüştü. Bütün bu hafriyatlar, çöpler buradayken sağlıktan söz edemeyiz. Urfa’da sağlık diye bir şey kalmadı. Çalışmalar olsaydı, bu çöplük burada bırakılmazdı” diye konuştu.
“ESKİ GÜNLER ÇOK ÖZLÜYORUZ”
Mevcut Büyükşehir Belediye yönetimi çalışmalarının yetersizliğinden şikayet eden Baylan, eski dönemleri özlediğini söyledi. Kiraların yükselmesi ve temizlik çalışmalarının yapılmaması nedeniyle esnafların zor durumda bırakıldığını dile getiren Baylan, “Belediye diye bir şey kalmadı. Belediye temizlik konusunda geride kaldı. Eski günleri çok özlüyoruz. Kira fiyatları çok yükseldi, çöplük altında kaldık” diyerek şikayetlerini dile getirdi.
“ÇALIŞMALAR KAĞIT ÜZERİNDE YAPILIYOR”
Kentsel dönüşüm çalışmalarının sadece sözde yapıldığını ve kağıt üzerinden öteye geçemediğini belirten Baylan, çalışmaların hızlandırılmasını ve mevcut görünümün bir an önce yok edilmesini istediklerini söyledi. Çalışmaların kağıt üzerinde yürütüldüğünü dile getiren Baylan, şöyle konuştu: “Çalışmalar hiç yok. Buralar yıkıldı, olduğu gibi bırakıldı. İsim var, kağıt üzerinde yapılıyor ama hiçbir faaliyet yok. Bu işlerin bir an önce temizlenmesi gerekiyor. Bu kötü görünüm ortadan kaldırılması gerekiyor. Şanlıurfa her geçen gün daha da geriliyor, geride kalıyor. Belediyenin bu durumu görmesi gerekiyor.”
“YIKIMDAN BAŞKA ÇALIŞMA YOK”
Yıkımın gerçekleştirildiğini, onun haricinde de bir çalışmanın yapılmadığını söyleyen Turgut Gökalp da yıkım haricinde herhangi bir çalışmanın yapılmadığını savunmadı. Mahalledeki herkesin bu durumda rahatsız olduğunu dile getiren Gökalp, kötü görünüm ve tozlar nedeniyle çoğu kişinin mahalleden taşındığını söyleyen Gökalp, “buralar 5 seneden beri yıkım halinde, yıkımın dışında yapılan bir çalışma yok. Bu nedenle çoğu kişi buradan taşınıyor. Şanlıurfa’nın kentsel dönüşüme ihtiyacı var ama bu şekilde değil. Kentsel dönüşümün bir an önce başarıyla tamamlanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Bölgedeki esnaflar, tüm yıkım enkazlarının temizlenmesini ve işyeri yıkılan kişilere işyeri temin edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Ali ÇETİNKAYA 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49