Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Yeterince tanıtımı yapılmıyor
Şanlıurfa Belediyesinin çalışmaları sonucu faaliyete geçirilen ve İbrahim tatlıses’in açılışını yaptığı İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi gerekli ilgiyi görmüyor. Daha önce “Yasin’in Kahvesi” olarak nitelendirilen ve belediyenin girişimleri sonucu müzik müzesine çevrilen müzenin beklenen ziyaretçi sayısına ulaşamadığı belirtildi.
 
Şanlıurfa Belediyesinin çalışmaları sonucu faaliyete geçirilen ve İbrahim tatlıses’in açılışını yaptığı İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi gerekli ilgiyi görmüyor.
 
Şanlıurfa Harran Kapı’da bulunan ve Şanlıurfa belediyesi tarafından 3 yıl önce hizmete açılan müze, geçtiğimiz aylarda İbrahim Tatlıses tarafından açılışı yapılarak, ziyaretçilere açıldı. Seyfettin Sucu, Kazancı Bedih ve İbrahim Tatlıses’in balmumun yapılan heykelleri bulunan müze, belediyenin girişimleri sonucu yenileme çalışmaları tamamlandıktan sonra açılışı gerçekleştirildi. İmparaator olarak nitelendirilen İbrahim Tatlıses’e ayrılan kısımda ise, Tatlıses’in kişisel kıyafetler, müzik aletleri ve aldığı ödüller bulunuyor. Büyük bir kısmının Tatlıses’e ayrıldığı müzede Tatlıses’in balmumundan yapılmış heykeli de yer alıyor. Beklenen ziyaretçi sayısına ulaşamadığı belirtilen İbrahim Tatlıses Müzik Müzesinin daha çok ziyaretçi tarafından ziaret edilmesi bekleniyor. Şanlıurfalıların sanatçı hemşerilerine değer vererek, müze oluşturması ve Tatlıses’in bizzat açılışını yapması nedeniyle İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi sadece Türkiye’de değil, tüm dünyaya mal olduğu belirtildi. Şanlıurfa’ya turist olarak gelen yerli ve yabancı turistler tarafından daha çok ilgi görmesi için müzenin tanıtımının iyi yapılması gerektiği belirtildi. Günlük 30-40 ziyaretçi tarafından ziyaret edildiği belirtilen müzenin, yapılan tanıtımlarla birlikte ziyaretçi sayısının artması bekleniyor. Sanat anlamında herşeyin yer aldığı müze, ilk başta Şanlıurfalı ziyaretçilerini bekliyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48