Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

“Yeter Canımıza Tak Etti“
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yazın uygulanan elektrik kesintileri nedeniyle binlerce ekili pamuk ve mısır tarlası kurudu, çiftçiler devlet Suriyelilere sahip çıktı  bizi unuttu emeğimiz, umut'umuz yok oldu.
Yaz aylarında elektriklerin tamamen kesilmesi ile Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde binlerce ekili pamuk ve Mısır tarlada kurudu. Elektrik ödemeleri sulama birlikleri üzerinde olduğu için DEDAŞ’a hiçbir borcu olmayan yüzlerce çiftçi ekinlerinin tarlada kurumasıyla birlikte perişan oldu.
Elektrik kesintilerin en çok etkilendiği Akçakale'nin Tatlıca, Bilece ve Salihler mahallerinde çiftçinin zarar gördüğü bildirildi. Yayınlı, Tatlıca, Bilece ve Salihlerde binlerce dönüm tarlada çiftçiler zarar büyük zarar gördü, yapılan masrafların parası ödenmedi.
Yazın yapılan elektrik kesintileri Şanlıurfalı çiftçisinin belini kırdı. Akçakale ilçesindeki bir çok köy  sulamada yeraltı su kuyularını kullanan binlerce çiftçi elektrik kesintisi nedeniyle tarlalarını sulayamadı. Kesintilerin aralıklarla devam ettiği bölgede korkulan oldu ve yüz bin dönümü pamuk ve mısır tarlada kurudu.
"SURİYELİYE VERİLEN HİZMETİN BİNDE BİRİ VERİLSEYDİ BÖYLE OLMAZDI"
Akçakale'nin Yayınlı, tatlıca mahallerinde ikamet eden Mahmut Aslan, Elektrik kesintileri nedeniyle 60 dönüm alana ekili pamuğun heba olduğunu vurgulayan Aslan, Suriyeliler için harcanan meblağın binde bir çiftçilere verilseydi.  pamuk ve mısır tarlada kurumazdı, binlerce kişi mağdur olmazdı diyen Aslan, artık Akçakaleli çiftçiler  Suriyelilerin kabul edilmesini istemediklerini belirti.
DEDAŞ ve Sulama Birliği Başkanı’nın yanlışları nedeniyle binlerce çiftçi zor durumda kaldığını ifade eden Aslan,  "Suriyeli misafirlere yapılan masraf çiftçilere de yapılsaydı. Çiftçi bu duruma düşmezdi" dedi.
"YETER CANIMIZA TAK ETTİ"
Yayınlı'da oturan Muzaffer Aslan ise, seçimlerde oylarını AK Partiye vermelerine rağmen bir türlü bölge milletvekillerinin sorunlarla ilgilenmediğini kaydetti. Ekinlerin kuruması nedeniyle iflasın eşiğine geldiklerini dile getiren Aslan, "ektiğimiz pamuk tarlası kurudu, emeğim, çocuklarımın rızkı gitti, artık nasıl tarlaya bir mahsul ekeceğiz,  Devlet alacağını her zaman tahsil edebilir. Bizim durumuz çok kötü gübreyi borç aldık, Traktör ve mazot pahalı. İlaç öyle. Bu soruna yetkililer çözüm bulmalı. 8 çocuğum var nereye gideyim ben? bu yıl pamuğum tarlada kurudu yaptığımız masrafın yanında mahsulüm de gitti, ben artık nasıl çiftçilik yapacağım   yeter canımıza tak etti” dedi.
"ÇİFTÇİLİK BİTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR"
Bu yıl ektikleri pamuk ve mısırların kuruduğunu ve verim elde edemediklerini belirten çiftçiler, bu sorunların giderilemeyerek, çiftçiliğin bitirilmeye çalışıldığını öne sürdü. Gelecek sezon için de endişeli olan çiftçiler, mevcut sorunlarla birlikte yeni yılda ürün ekemeyeceklerini kaydetti.  Sulama sıkıntısı yaşadıklarını ve bu nedenle ürünlerinin kuruduğunu dile getiren çiftçiler, devletin ilgisini beklediklerini söyledi. Yaptıkları zararın hesabının çok olduğunu dile getiren çiftçiler, öte yandan borçlarını nasıl ödeyeceklerinin derdine düştüklerini dile getirdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49