Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Yeşildirek'in akıbeti ne oldu!
Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi Yeşildirek Mahallesi’nde 27 hektarlık bir alan üzerinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesinde halen ciddi bir adım atılmaması mahallelinin tepkisini çekiyor. Kentsel dönüşüm projesi uygulanması beklendiğinden mahallede bulunan eski evler onarılamıyor. Vatandaş belirsizlik karşısında tedirgin, lüks siteler arasında kalmış bir gecekondu 10 yıldır oyalanıyor. Mahallenin Kanalizasyon ve içme suyu şebekesinde de büyük sorunlar yaşanıyor.  Mahalledeki çocuklar pis suların içinde oyun oynarken hastalıklar ile iç içe kalıyor.
Yeşildirek mahalle sakinleri evlerin yıkık dökük olduğu, hiç bir sosyal alanın ve parkın olmadığı mahalle artık dayanacak güçlerin olmadığının belirten, mahalle sakinleri 13 yıldır sürekli oyalandıklarını ifade ettiler.
13 yılı aşkın süredir bu kararı çıkmasını beklediklerini belirten vatandaşlar. “Evlerimiz kalitesiz betondan olduğu için yıkılma tehlikesi var. Buranın yıkım ihtimali olduğu için yıllardır evlerimize bakım ve masraf yapamıyorduk. Böyle bir protokol imzalanmışsa bunun bir an önce hayata geçirilmesini umuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48