Öne Çıkanlar sanlıuırfaspor restore buyuksehır harran voleybol

Bu haber kez okundu.

Yeşildirek'e imar müjdesi
Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Yeşildirek mahallesine imar izni çıkıyor. Yeşildirek projesine Kayseri modeli ön cephede iş merkezileri ve çok katlı binalar geliyor
Yeşildirek mahallesi 2004 yılında dönemim Belediye Başkanı tarafından söz verilen kentsel dönüşüm kapsamında 11 yıldır bekliyor. mahalle halkı evlerine çivi bile çakamadı. Şanlıurfa Büyükşehir belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Yeşildirek mahalle muhtarı Ali Demir ile mahalle halkı çözüm için bir araya geldi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç," Yeşildirek'e seçimden önce ve seçiminden sonra en çok kafa yorduğumuz üzerinde durdurduğumuz bir sorun, Sizlere haksızlık yapılmış biri 2004 yılından beri bu durumun böyle devam etmeyeceği görülerek değiştirilmek istenmiş burası bir karar alınmış 73. madde ile ilgili sonrada bir çivi çakılamaz hale geldi. Bunu çözmek içinde Belediye Toki ile görüşme yapmış Toki gelmiş araştırma yapmış demiş ki Karayolların arazisini satın alırsam bizde burada imar planı yaparız bu bölgeyi değiştiririz dedi. fakat neticesinde TOKİ ile karayolları fiyatta anlaşmadı. TOKİ anlaşmaktan çekildi. Bizde imar izni verelim dedik fakat tek başına imarında çözüm olmayacağını bildiğimiz için bu işi yapan şehirlere heyet gönderdik. Kayseri'deki uygulamayı buraya getirirsek çözebiliriz kendiliğinden dönüşüm 270 dekarın yüzde otuzunu alacağız okul, yol ve park yapacağız yeni bir imar taslağı hazırlayacağın önce cadde yeni bir imar planı oluşacak çok katlı binalar olacak müttehit verip 125 metre karelik dairler yapacağız" dedi.
Bugün bütün mahalle sakinleri buraya toplanmış 2004 yılından bu yana insanlarımız mağdur olmuş kim bize söz verdiyse sözünde durmadı şuanda Celalettin başkanımız geldi. Yeşildirek imarı için söz verdi. Bizde bunun devamını bekliyoruz. Mahalle adına Belediye başkanın teşekkür ediyorum. yanlız cayma olmasın" dedi. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49