Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sırnek sosyal medya sırrın

Bu haber kez okundu.

Yeşildirek sakinleri 16 yıl aradan sonra umutlandılar

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Yeşildirek Mahallesi sakinleri, 16 yıldır bekledikleri kentsel dönüşüm ve imar ile ilgili, siyasilerin yıllardır kendilerine vermiş olduğu sözleri artık bu proje ile son bulmasını bekliyor. Yılladır yapıldı, yapılacak, ihalesi bitti sözlerinden bıktığını belirtiler.

16 Yıl önce dönemim Belediye Başkanı eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından kentsel dönüşüm müjdesi verilen mahallede 4 belediye başkanı değişti ama beklenen müjde gelmedi.

Büyükşehir Belediyesi, 270 bin metrekarelik alandan oluşan Yeşildirek Kentsel Dönüşüm Projesinin 1. Etap çalışmaları kapsamında mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi tarafından çözülerek tahliye edilen 40 bin metrekarelik Karayolları Genel Müdürlüğü Hizmet Binasının yıkım işlemleri gerçekleşmişti.

Daha önce eski Büyükşehir başkanı AV. Nihat Çitçi tarafından hibe edilen arsa ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleri ile projelendirme çalışmaları tamamlanarak Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iş birliği ile 40 bin metrekarelik alanda 294 konut ve 26 işyerinin yapılması için ihale süreci başlatıldı. 1. Etap çalışmalarında yeşil alanlar, konut ve ticaret alanları, cami, okul, semt evi, sosyal kültürel alanlar ile halka açık yaşam alanları planlanmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49