Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sosyal medya sırnek sırrın

Bu haber kez okundu.

“Yeşil Alan Sorunu  Çözülsün”
Yerel seçimler yaklaşırken, bütün siyasi partilerin gündeminde olan ve büyükşehir yasasıyla birlikte çözüme kavuşması beklenen imar sorunu vatandaşları umutlandırmaya başladı.
 
Şanlıurfa kent merkezinde birçok mahallede vatandaşlar için büyük sorun oluşturan imar sorunu, siyasi partilerin gündeminde yer alırken, mahalle sakinleri de bu durumdan umutlu olduklarını söyledi. Başta İpekyol, Buhara, Şıhmaksut ve Eyyüp Nebi mahalleleri olmak üzere birçok mahallede imar sorunu yaşanıyor. Belediyenin deprem riskine karşı binaların yüksek katlarda yapılmasına izin vermemesi vatandaşların tepkisine neden olurken, son dönem içerisinde siyasilerin “imar sorununu çözeceğiz” demesi vatandaşları umutlandırmaya başladı.
 
MUHTARLAR ZOR DURUMDA KALIYOR
 
Daha önceki dönemler içerisinde belediyenin yüksek katlarda ev yapılmasına izin vermemesi üzerine mahalle sakinleri muhtarlara şikayette bulunarak, imar sorununa çözüm bulunmasını istiyor. Mahalle muhtarlarının iddiasına göre, belediye, bazı mahallelerde deprem riskine karşı evlerin yüksek katlarda yapılmasına izin vermezken, bazı mahallelerde ise, imar sorunu çıkartmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Evlerin yüksek katlarda yapılamaması mahalle sakinlerinin tepkisine neden olurken, mahalle muhtarları da bu durumdan şikayetçi olduklarını dile getirerek, yeni yasadan ve belediye tasarısından umutlu olduklarını söyledi. Konuyla ilgili konuşan Ahmet Çelik adındaki vatandaş, “ya Şanlıurfa gibi bir şehirde imar sorununun yaşanması, gerçekten üzücü bir durum. Bu zamana kadar, evlerimizin yüksek katlarını yapmaya çalıştık belediye engel koydu. Evlerimizi üç kattan daha yükseğe çıkartamıyorduk. Yeni dönemle birlikte bütün siyasi partiler, bu sorunu çözeceklerini söylüyor, bizler de umutluyuz, umarım bu sorun çözülür” şeklinde konuştu.
 
DEFALARCA DİLEKÇELER VERİLMİŞ
 
İmar sorunu yaşayan Eyyüp Nebi ve İpekyol mahalleleri de en çok bu durumdan faydalanacağı mahalleler olacağı için mahalle sakinlerinde bir mutluluk ve umut belirdi. Mahallelerdeki eski evlerin üst katlarının yapılmasına izin verilmemesi üzerine belediyeye dilekçe veren vatandaşlar, bu soruna bir çözümün getirilmesini isterken, bu uğurda nice çabalar sarf ettiklerini söyledi. Öte yandan İpekyol mahallesinde Kızılay’a ait arsaların kat karşılığında satıldığı yerlerde yüksek katlı binaların yapılması İpekyol mahallesindeki vatandaşların tepkisini çekiyor. Mahallede imar sorununun yaşandığını ve buna bağlı olarak vatandaşlardan sürekli şikayet geldiğini söyleyen İpekyol mahalle muhtarı Zeynel Tavaş da mahallelerinde imar sorununun çözülmesini beklediklerini ve yeni imar planıyla birlikte umutlandıklarını dile getirdi.
 
Ayrıca, Buhara mahallesi ve daha birçok mahallede de aynı sorun yaşanıyor. Buhara mahallesi konum olarak yüksekte yer alan mahallelerden biri olduğundan dolayı imar yüksek katlarda ev yapılmasına izin verilmezken, imar sorunlarının çözülmesi konusunda verilen sözler, mahalle sakinlerini memnun ediyor.
 
“YEŞİL ALAN SORUNU DA ÇÖZÜLSÜN”
 
Evlerin 3 kattan daha yükseğe çıkamadığı mahallelerde sokaklar dar olduğu gerekçesiyle yeşil alan sıkıntısı da yaşanıyor. Yeşil alan yapılacak yerlerin sıkıntıda olduğu mahallelerde yeni düzenleme getirilmesi beklenirken, getirilecek yeni düzenlemeyle birlikte yeşil ve oyun alanlarının artırılması bekleniyor.
 
Buhara mahallesi yüksek yerde yer aldığı ve deprem riski taşıdığı için belediye tarafından yüksek kat yapımına izin verilmezken, siyasi partilerin verdiği sözle birlikte yeni çalışmaların başlaması bekleniyor. Sokaklar dar olduğu için oyun parkı da bulunmayan
 
mahallede çocuklar sokak aralarında oynamak zorunda kalıyor. Sokakların dar olması sonucu sokaklardan geçen araçların çocuklara çarpma riski de fazla oluyor.
 
İmar olarak eski evlerin yer aldığı mahallede, mahalle sakinleri mahalleleri için yeni bir proje beklediklerini ve siyasilerin verdiği söze bu sefer güvenmek istediklerini söyledi. Evlerinin yüksek katlarda yapılmasını isteyen vatandaşlar kendi çocukları için de bir oyun parkı istediler. Mahallede park var ancak uzak olduğu mahalle sakinleri tarafından kullanılmıyor. Mevcut tüm sıkıntıların sona ermesini umut ettiklerini söyleyen vatandaşlar, büyükşehir yasasıyla birlikte birçok beklenti içerisine girdiklerini söyledi.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49