Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Yerli Yabancı Turistlerin Set Ziyareti
Birecik Barajı'nın yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan 'Güneydoğu'nun saklı cenneti' diye nitelendirilen ve kara gülleriyle meşhur olan Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesinde çekilen Karagül dizisi yaz tatile girmesi nedeniyle film seti ziyaretçi akınına uğradı.
 
Karagül' Adlı Dizinin Konusu
 
Eylem Canpolat ile Sema Ergenekon ikilisinin kaleme aldığı 'Karagül' dizisinin yönetmenliğini de Murat Saraçoğlu üstleniyor. Dizide doğulu zengin bir ailenin oğlu olan Özcan Deniz, İstanbul'da Ece Uslu ile evlenecek, daha sonra ailesinden habersiz iflas edecek. Durumdan haberdar olan kardeşiyle göl kenarında kavga ederken suya düşüp kaybolacak. Ece Uslu kaybolan kocasının peşinden Urfa'ya gidecek. Orada kocasının başka bir eşinin daha olduğunu öğrenecek olan Uslu için çok zor bir hayat başlayacak.
 
Dizi Şanlıurfa, Gaziantep ve Halfeti üçgeninde geçen dizinin başrollerini Ece Uslu ve Yavuz Bingöl üstlenirken Özcan Deniz de 'konuk oyuncu' olarak yer aldı. Geleneksel taş mimarisiyle inşa edilmiş evleri, sular altında kalan tarihi Merkez Camii ve yeşil alanlarıyla dikkat çeken Halfeti'de özellikle İncil'in bir nüshasının çoğaltıldığı yer olarak bilinen Rumkale ve Kaya Kilisesi'nin yanı sıra tarihi Savaşan Köyünde  çekimlerde kullanan dizi yerli ve yabancı Turistlerinde uğrak yeri oldu.
 
Yerli Yabancı Turistlerin Set Ziyareti
 
Karagül dizisi için  sıfırdan evler yapıldı. Yavuz Bingöl’ün kullandığı atölye ve ev yeniden inşa edildi, teras yapıldı. Boşaltılan Çekem köyün yolu yapıldı. Dizide kullanılan ev onarıldı. Dizi yaz tatiline girmesini fırsat bilen yerli yabancı turistler dizi setine gezme fırsatı buluyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48