Öne Çıkanlar sosyal medya Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Yerli Turistiler Meyan Balı Şerbetine İlgi Gösteriyor

Kent genelinde gündüz sıcaklığın 45 dereceyi bulduğu bu günlerde yerli turistiler meyan balı şerbeti ilgi gösteriyor.

Meyan balı şerbeti Şanlıurfa’da halk arasında (yambalı) olarak biliniyor. Kentin çeşitli noktalarında meyan balı şerbeti satan esnaf; “Böbrek doktoru, kabızlığı önler, karaciğeri korur” gibi söylemlerde bulunarak satışlarını gerçekleştiriyor. Vatandaşlar da, “Biz kentimize özgü olan bu meyan balı şerbetini çok seviyoruz, birçok hastalığa çözüm olduğunu biliyoruz. Hem havalarda sıcak olduğu için günde en az 1-2 bardak tüketmeye çalışıyoruz. Bazı arkadaşlarımız tadından dolayı sevmiyorlar, ama genel olarak baktığımı zaman hep tadı güzel olmayan şeyler çok faydaları oluyor. O yüzden bizde bu şerbeti ağızdan içmek Yerine boğazdan içiyoruz” dedi.

Haşimiye caddesinde meyan balı şerbetinin bardağını 50 kuruş’a sattığını belirten 45 yıllık meyanbalı ustası Ahmet Karaman “Şanlıurfalıların yaz aylarında sıklıkla tükettiği meyan balı şerbetinin yerli turistlerde büyük rağbet ediyor. Yaz ayların ferahlatıcı ve hazım giderici şerbetin bardağını 50 kuruşa satıyoruz, ayrıca meyan balı şerbetini uzmanlar tarafından günde enaz bir bardak tavsiye ediyor” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49