Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Yeni Miting Alanı Oluşturulacak Mı?
Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda yapılmasına söz verdiği miting alanlarının yapılması için çalışmalara başlamadı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçimleri öncesinde Şanlıurfa’da düzenlediği mitingde, Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç’ten yeni miting alanları yapmasını istedi.
 
10 Ağustos’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilk kez halkın oy kullanmasıyla Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa’da miting düzenlediği 13 Temmuz tarihinde, mevcut miting alanın yetersiz olduğunu söyleyerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’ten yeni miting alanları oluşturmasını istedi. Yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen, Güvenç’in bu anlamda bir çalışma başlatmaması dikkat çekiyor.
 
YENİ MİTİNG ALANI OLUŞTURULACAK MI?
 
Güvenç, Erdoğan’a verdiği sözde, en kısa zamanda miting alanı oluşturmaya başlayacaklarını kaydetmişti. Üzerinden 2 ay geçmesine rağmen çalışmalara başlanmaması dikkat çekerken, Güvenç’in miting alanı oluşturup oluşturmayacağı merak konusu oldu.
 
Özellikle seçim dönemlerinde parti liderlerinin verdiği mitinglerde, mitinge katılan vatandaşlar zor durumda kalırken, yoğun kalabalık ve yer sıkıntısı dolayısıyla çoğu kişi miting alanını terk ediyor. Erdoğan, bu nedenle Güvenç’ten miting alanı yapmasını istedi. Güvenç’in miting alanı oluşturup oluşturmayacağı merak edilirken, Güvenç’in bu anlamda bir açıklama yapması bekleniyor.
 
GENEL SEÇİMLER YAKLAŞIYOR
 
Kıyasıya bir seçimi geride bırakan Türkiye, genel seçimlere hazırlanırken, Şanlıurfa’da genel seçimler için miting alanlarının yetiştirilmesi bekleniyor. Mitinglere katılırken, eziyet çektiklerini dile getiren Şanlıurfa kamuoyu, Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç’in bu anlamda çalışma başlatmasını istedi.
 
Geniş miting alanlarının yapılması sonrasında mitinge katılanların fazla zorlanmayacağını belirten Şanlıurfalılar, Güvenç’in bu anlamda adım atmasını istedi. Genel seçimlerin yaklaştığını hatırlatan vatandaşlar, miting alanlarının yapılması için çalışmaların bir an önce başlatılması gerektiğini kaydetti.
 
763 PROJEYE NE ZAMAN BAŞLANACAK?
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç’in, seçimler öncesinde verdiği 763 proje sözünü de hatırlatan vatandaşlar, 5 yıllık bir süre içerisinde bu projelerin tamamlanmasını beklediklerini söyledi.
 
763 proje için Büyükşehir Belediyesinin kolları sıvamasını isteyen vatandaşlar, bu anlamda gerekli adımların atılmasını istedi. Miting alanı için Güvenç’in Erdoğan’a söz verdiğini hatırlatan Şanlıurfa halkı, Güvenç’in 763 proje ve miting alanı çalışmalarını tamamlamasını istedi.
 
Şanlıurfa’daki STK’lar da bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç’in çalışmaları hızlandırmasını isterken, temelinde miting alanlarının genel seçimler dönemine yetiştirilmesini talep etti. Ali ÇETİNKAYA 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49