Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Yeni Konaklama Tesisi Tamamlanmak Üzere
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suruç’ta kurulan 32 bin 500 kişilik yeni konaklama tesisinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Tesislerdeki çalışmaları incelemesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan vali İzzettin Küçük; 19 Eylül’de başlayan göçün ardından Şanlıurfa’ya gelen 200 bin Suriyelinin ihtiyaçlarının geçici barınma merkezlerinde karşılanmasına devam edildiğini belirtti. Bir ay önce kalıcı tesislerin kurulumuna başladıklarını dile getiren Vali İzzettin Küçük, kış şartlarına elverişli ve tüm ihtiyaçlar düşünülerek planlanmış kampta sona gelindiğini kaydetti.
İnşa edilen tesislerde her türlü sosyal donatı alanlarının yer aldığını ifade eden Vali İzzettin Küçük: “ Asgari 32 bin 500 kişilik bir tesis kuruyoruz. Her türlü alt yapısı düşünülmüş adeta bir şehir inşa ediyoruz. Tesisimizi iki etapta bitireceğiz. Birinci etapta 3 bin 500 ikinci etapta ise 3 bin çadırımız olacak. Her türlü sosyal donatı alanları, kültür merkezi, hastane, okul, çamaşırhane, hamam, oyun alanları, sulama sistemi gibi her şey düşünülmüş. Kullanılan su arıtılarak tarım arazilerine verilecek. Burayı çok kısa bir sürede inşa edip, ocak ayının ortalarında Suriyeli kardeşlerimizi buraya almaya başlayacağız” dedi.
Vali İzzettin Küçük son olarak; konaklama tesisinin bitişiyle birlikte geçici barınma merkezlerinde kalan Suriyelileri 32 bin 500 kişilik yeni tesise yönlendireceklerini belirtti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49