Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Yeni dönem 24 Ocak'ta başlıyor
 Sağlık Bakanlığı, ilaçların kaçak olup olmadığını anlamayı kolaylaştıracak önemli bir uygulama geliştirdi.

‘İlaç Takip Uygulaması' adı verilen sistemle artık kutuların üzerindeki karekod, akıllı cep telefonlarıyla okutulabilecek. 24 Ocak'ta başlayacak uygulamayla ilgili bilgi veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, karekodun ilaç sektöründe ilk kez Türkiye'de hayata geçirileceğini söyledi. Müezzinoğlu, "Cep telefonunuzu karekod üzerine getirdiğimiz zaman, ‘İlacınız sisteme kayıtlıdır' yazısı çıkacaktır." dedi. Sistemi uygulamalı olarak da basın mensuplarının önünde göstermek isteyen Sağlık Bakanı, hayal kırıklığı yaşadı. Bakanın cep telefonu programı, karekod okumasını gerçekleştiremedi. Yardımcıları ve korumalarının başka ilaç getirmesine rağmen denemeler sonuç vermedi. Yaklaşık 3 hafta sonra kullanıma girecek ve fotoğraf çeker gibi ilacın karekoduna okutulacak olan program 3 şeyi tespit edecek. Bunlar: İlacın sisteme kayıtlılığı, yurtdışından gelme izni ve piyasadan toplatma durumu.

 

Bakan Müezzinoğlu, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Kırklareli'ne geldi. Basın mensupları ve partililerle dün sabah kahvaltısında buluştu. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Müezzinoğlu, yürürlüğe giren ‘Tam Gün Yasası' ile ilgili şunları söyledi: "Bundan sonraki süreçte bir tarafta muayenehane diğer tarafta devlette çalışma gibi bir durum olmayacak. Normal mesaisinden sonra ek mesai yapmak isteyen hocalarımıza farklı alternatifler oluşturduk. Bu uygulamalardan biri, kendi kurumunda saat 17.00'den sonra ve hafta sonu çalışabilmesi. Onun dışında özel sektör veya vakıf hastaneleri ile kurumsal sözleşme yaparak oralarda çalışılabilecek."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49