Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Yemekler Evde Değil Fırında Pişiriyor
Şanlıurfa'da hemen her sokakta bir fırın buluyor. Fırıncılar ekmeğin yanında artık evin bütün yemeklerini pişiyor. Kentteki fırıncıların zaman zaman sosyal medya veya görsel medyada çıkan isyan haberlerine sürekli yenilerini ekliyor. Gelen yeni tepsi çeşitlerini sosyal medyadan paylaşıyor. Patlıcan, İsot, Harran Kubbesi gibi çeşitli tepsi yemekleri daha kolay ve daha zahmetsiz olması nedeniyle fırınlara gönderiliyor. Kentteki fırınlar lokantalardan daha fazla çeşit yemek pişiriliyor.
Kentte sabah fırından ekmek almaya giden vatandaşlar, pişirilmesi için şişte patlıcan ve biber de veriliyorlar. Öğlen saatlerinde fırına ekmek almaya gitmeden önce hazırlanan tepsi kebabı, tava, patlıcan ve biberler de, piştikten sonra ekmekle beraber fırında alınıyor. Fırıncı esnafı, yazın biber, patlıcan, tepsi kebabı kışın ise patates, kuru fasulye pişirme yüzünden ekmek çıkaramadıklarını dile getirerek, "Şimdi durum böyle olunca, bu kadar tepsi yemeğini pişirmek aşırı derecede zor oluyor. Hiç kimse evde yemek yapmıyor. Bütün milletimiz tutturmuş bir fırındır. Gönderiyor tepsilerini fırına. Halkımızı bu konuda biraz duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bir tane değil, iki tane değil, ortalama günde 150 ile 200 tepsi ve tava yemeği fırında pişiriyoruz. Hiç kimse evde bir yemek yapmıyor. Bir evden 3 ya da 4 tepsi geliyor. Bu durum nasıl olacak. Kimse fırıncıyı düşünmüyor. İnsanlarımızı tepsi yemeği konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
UrfaFırınKadın
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49