Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Yazar Demir'in gözüyle Şanlıurfa
ABDULLAH YİĞİT
Karşılıksız Aşk Dansı Kitabın  Yazarı Fatma Demir Şanlıurfa'nın büyülü tarihini kendi yorumuyla anlattı.Demir," Şanlıurfa'nın kalabalık sokaklarında  yürüdüm ,yürüdüm solgun sessizliğin gecmişinde ıslak soluklarım ile kasım soğuğunda Allah sevgisi ile inleyen şehrin büyülü sokaklarında ,büyülü  camiler balıklar yöresel hırkalarına sarılı bu şehre aşık olmuş insanlar arasında yürüdüm ..
Şanlıurfa'nın harikalar ve güzellikler yeri olduğunu, müthiş camiler ve kiliseler ile inanılmaz müzelerin bulunduğunu bilmeyen kaldı mı ?  oraya gitmek, ve sonra yeniden ve yeniden dönmek için bir bahane oluşturmalı çünkü  keyifin bir parçası gibi . Uzun zamandır yeniden geldiğim bu şehirde  hic bu kadar heyecanlanmamıştım. Kuruluşu çok eskilere dayanan bu şehir hem tarihiyle muhteşem bir şehir.
Kaç defa giderseniz gidin, her zaman göreceğiz yeni şeyler var. Her zaman görülecek eski bir şey, yeni şey var…
  O manzarayı seyretmiş olanların, biraz ya da iyi bilenlerin, o olaylara şahit olmuş, görmüş, duymuş olanların görsel ve duygusal belleğini tazeliyor. Görmemiş olanlar için de herhalde çok bilgilendirici, ilginç ve hayli renkli, bir bölümü muhtemelen şaşırtıcı olabilecek unsurlarla dolu güzellikleri ile . Bu yönüyle de kalıcılık kazanıyor.
Bi şehirde aşk varsa her şey vardır diyenlerdenim ve hikayeye dalıyorum …Şanlıurfa'da doğduğu rivayet edilen Hz. İbrahim'in hikayesiyle kutsanmış bir göl büyülü Özellikte Urfa'da en çok anlatılan bir efsane olan Balıklı Göl, Kral Nemrut ve Hz. İbrahim arasında geçmiş büyülü bir rüya misali anlatılanlar
 
Hz. İbrahim, Kral Nemrut'un savunduğu putperstliği ortana kaldırmak için savaş açmıştır. Fakat aynı zamanda Nemrut'un kızına da aşık olmuştur.aşıklar diyarı dediğim yerde  … Bu durum üzerine Nemrut Hz. İbrahim'in yakılmasını emreder. Bunu üzerine Balıklı Göl'ün bulunduğu yere büyük bir ateş yakılmış ve Hz. İbrahim ateşe atılmış rivayete göre ... Ateşe atıldığı sırada ateşler bir anda göle dönmüş ve ateşte yanan odunlarda balık olmuştur. Nerut'un kızı Zeliha' o kadar icten ağıtlarıyla ağlamış ki aşka kalbine acılı aşk sürmüş ağlamış ağlamış ağlamışşş…onca hüsün arasında gölün kenarında küçük bir göl daha meydana gelmiş .gözyaşının icine karışan gercek aşklar sonrasında bu göl kutsanmış ve içindeki balıklara dokunulmamış...  her dinlediğimde tüylerimin ürperdiği bu aşk acı savaş öfke hepsini kapsayan gercekler etkileyen efsane  yerinde görüp yaşamak için binlerce kez gelinir ve bir tek yerde degil binlerce köşesinde var olan güzellikleri Şehrin diğer turistik alanları arasındaki Göbekli Tepe'yi, Bazda Mağaraları'nı, Urfa Kalesi'ni ve Fırat Nehri'ni de gezmelisiniz
Şuayb Peygamber'in burada yaşadığına ve şehrin ismini Şuayb Peygamber'den aldığına inanılıyor. Yani halk arasında dolaşan hikaye bu şekilde desek daha doğru olur. Hatta Şuayb Peygamber'in yattığına inanılan mağara, en çok rağbet gören nokta Şuayb Şehri'nde…saymakla  bitirememeğim bu şehirden  Şimdi bir kez daha ayrılıyorum
İlk kez gibi ama son kez mi bilemeden .
 Gazeteci  Abdullah Yiğit `e Ayreten teşekkür ediyorum Şanlıurfa ilini tanıttığı için ve  Şanlıurfa `da bulunduğum süre içinde en güzel resimleri çektiği ve Şanlıurfa  izlenimleri  hakkında yaptığı söyleşi için minnettarım "dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48