Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Yaylacık’ta neler oluyor?
Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı Yaylacık Mahallesinde yer alan 195 ve 196 nolu Mera vasfındaki sahaların tesis edilerek gelecek nesillere daha güzel bir şekilde aktarılması amacıyla ‘Toprak Muhafaza Amaçlı ve Gelir Getirici Türlere Ağaçlandırma’ çalışmaları konu edilmeleri talep edilmişti.
Fakat köylülerin kullanım alanı içinde bulunan ve ortak kullanım alanı olan meranın muhtar tarafından mahalle halkının bilgisi ve rızası dışında meranın vasfı sahte evraklarla değiştirildiği iddia edildi.
Bir başka iddiada ise, ağaçlandırma alanı olarak değiştirilen mera alanın 3’ncü şahıslara satılmış olması ve ağaçlandırma alanı olarak kullanılması gereken mera alanının sürülmeye başlanmış olması oldu.
Konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunan mahallilerden Orhan Avcı, birçok mahallede mera alanlarının amacının dışına çıkarıldığını ileri sürerek şunları söyledi;
“Köyümüze ait olan 195 ve 196 nolu parseller köyü merası iken sahte imzalarla hazineye devredilmiş, hazineden de ağaçlandırma sahası olarak orman müdürlüğüne devredilmiştir. Buradaki şüphe şu burayı kiralayan insanlar belli bir zaman sonra buranın tapularını çıkarıp parseller şeklinde satmayı düşünüyorlar. Aldığımız duyumlara göre birkaç yerde satmışlar elimizde evrakları da mevcuttur. Durum sadece bu köyle alakalı bir durum değildir, bizim elimizde şikayet dilekçelerimiz var, bize sağlıklı bilgi verilmiyor. Kaymakamlıkta kimin kiraladığına dair evrakı bile gördük ama gidip evrakı talep ettiğimizde siz yanlış evrakı görmüşsünüz, BİMER’den gelen evrakı görmüşsünüz dediler. Halbuki gördüğümüz evrakın altında zamanın Valisi Celalettin Güvenç’in imzası bile vardı. Ama oradaki memur bize evrakı vermedi bize dedi ki ben size BİMER’den gelen şikayet dilekçesini gösterdim dedi. Ama şikayet dilekçesinde Valinin imzası bulunur mu bulunmaz evrakları gizliyorlar. Elimizde 17 tane şikayet dilekçesi bulunmaktadır. Resmi kurumlardan ve mera komisyonundan aldığımız evraklarda elimizde bulunmaktadır. Bizim talebimiz şu köyümüzün merasını geri istiyoruz. Bizim ağaçlandırma sahası olan parsellerimiz Yaylacık köyü merası olarak tekrar tahsis edilsin.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49