Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Yavuz’dan ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ Mesajı
‘Dünya Engelliler Günü'nün engellilerin ve engelli ailelerinin yaşadıkları sıkıntılara, beklentilere cevap verebilmek ve toplumsal duyarlılığı daha geniş kitlelere yaymak adına önem arz ettiğini vurgulayan Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, empati, sevgi, saygı ve özel duyarlılıklarla engelli vatandaşların yaşam şartlarının istenilen seviyeye taşınabileceğini kaydetti.

Birleşmiş Milletlerin 1992 yılında aldığı kararla, 3 Aralık tarihinin “Uluslararası Engelliler Günü” olarak ilan edildiğini anımsatan Yavuz, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Engelli kardeşlerimiz yaşadığımız toplumun ve ülkemizin vazgeçilmez değerli birer fertleridir. Sporda, sanatta, siyasette, iş dünyasında ve sivil toplum örgütlerinde gösterdikleri üstün başarılarla göğsümüzü kabartan, fırsat verildiğinde ne kadar büyük işlere imza atacaklarını ortaya koyan bu kardeşlerimize hayatı daha kolay ve yaşanabilir kılmak en asli görevimizdir. Hepimizin birer engelli adayı olduğu gerçeğini hiç bir zaman unutmayarak, bu kardeşlerimizin üreten, sosyal hayatın tamamında aktif ve bağımsız bireyler olarak yaşamlarını idame ettirebilmelerine olanak sağlamamız gerekiyor. Onların hedeflerine ve hayallerine ortak olmak, hayatlarına bir nebzede olsa dokunabilmek birlikte büyük ve güçlü Türkiye olgumuzun temelini oluşturmakta. Bu bağlamda özel bir anlam ihtiva eden bu zaman dilimini sadece yılın bir günüyle sınırlandırmayıp, engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olacak, yaşam standartlarını geliştirecek şekilde yılın tamamına yaymalıyız. Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız, engelli olmak kişilerin kendi seçimi ve isteği değildir! Ama bu engelleri ortadan kaldırmak için çaba sarfetmek duyarlı tüm toplumların ortak sorumluluğudur . Bu duygu ve düşüncelerle engelli kardeşlerimiz ve onları hayatlarının hiç bir anında yalnız bırakmayan kıymetli ailelerinin ‘3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49